huuronzecamper.com

Ultieme vrijheid, lekker genieten.

Corona en Nederland

Het Corona-virus heeft diepe sporen getrokken door Nederland. Naast veel persoonlijke tegenslag in de vorm van verlies van gezondheid en werk, hebben velen ook te maken met verlies van vrijheid. Wat vooraf vanzelfsprekend leek, bleek dat niet te zijn.

Corona en de zomer (vakantie)

Voor velen gaat het zomerseizoen er anders uitzien dan vooraf gedacht. Geboekte vakanties moeten worden afgezegd en de onzekerheid houdt velen binnen de deur. Met de nodige aanpassingen is kamperen inmiddels weer toegestaan. Een bijzondere situatie waarin de wereld er voor iedereen ineens anders uitziet en de behoefte aan ‘er even tussenuit’ groeit. Een uitdaging voor veel campings, hotels en resorts.

Lichtpuntjes

Er zijn lichtpuntjes die een vakantie niet zo onmogelijk maken als het lijkt. Degenen die een camper bezitten of ooit gehuurd hebben, hebben dit reeds ontdekt. Met de versoepelende maatregelen zijn er vrijheden ontstaan die vakantievieren per camper prima mogelijk maken. Camperaars zijn van nature onafhankelijk en daarmee het minst geraakt door de Corona-crisis.

Toch op vakantie?

Omdat een camper alles aan boord heeft om geheel zelfvoorzienend te zijn, is vakantievieren ‘op afstand’ een prima mogelijkheid. Een Belgische viroloog noemt het een “eigen bubble” waarin een veilig klimaat kan worden gecreëerd. Behalve de toch al noodzakelijke boodschappen, kan een vakantie geheel naar eigen inzien en, indien gewenst, op gepaste afstand worden ingedeeld.

Campervakantie in eigen land

Nederland is als een van de laatste landen van Europa inmiddels prima geschikt voor een campervakantie in eigen land. Dat is inmiddels veelvuldig bewezen door onze huurders in 2020. Er zijn veel camperplaatsen waar de nodige afstand bewaard kan worden en ook op campings kunt u zonder de sanitaire voorzieningen als u dat wilt.

Campervakantie in het buitenland

Het Ministerie van Buitenlandse zaken, geadiseerd door het RIVM, publiceert een overzicht van landen waar het veilig is om naartoe te reizen. Veel van de populaire camperlanden zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn inmiddels geelgekleurd wat inhoud dat de grenzen open zijn voor toeristen, waaronder campers. Ook de camperplaatsen en campings zijn veelal weer open voor toeristen. Het is al genoemd en door wetenschappers aangetoond dat een camper een veiliger vakantiemiddel is dan vliegtuigen, vakantieparken of zelfs hotels.

Trekt het u ook om vakantie te vieren “op afstand”, of in onze eigen termen de “ultieme vrijheid” te beleven? Kijk gerust eens rond op onze website of laat ons weten als u interesse heeft om dit zelf te beleven.