Campervakantie in Coronatijd

Corona en Nederland

Het Corona-virus heeft diepe sporen getrokken door Nederland. Naast veel persoonlijke tegenslag in de vorm van verlies van gezondheid en werk, hebben velen ook te maken met verlies van vrijheid. Wat vooraf vanzelfsprekend leek, blijkt dat niet te zijn.

Coronas update Huuronzecamper

Corona en uw vakantie

Voor velen zag 2021 er anders uit dan vooraf gedacht. Bij het boeken van vakanties moest rekening gehouden worden met de geldende beperkingen. Onzekerheid hield velen binnen de deur of in Nederland. Kamperen blijft een van de veilige manieren van vakantievieren en dat was te zien in het afgelopen seizoen. 

Lichtpuntjes

Voor velen zag 2020 er anders uit dan vooraf gedacht. Geboekte vakanties moesten worden afgezegd en de onzekerheid hield velen binnen de deur of in de buurt. Met de nodige aanpassingen is kamperen inmiddels weer toegestaan. Een bijzondere situatie waarin de wereld er voor iedereen ineens anders uitziet en de behoefte aan ‘er even tussenuit’ groeit. Een uitdaging voor veel campings, hotels en resorts.

Toch op vakantie met onze camper?

Omdat een camper alles aan boord heeft om helemaal zelfvoorzienend te zijn, is vakantievieren ‘op afstand’ een prima mogelijkheid. Een Belgische viroloog noemt het een “eigen bubble” waarin een veilig klimaat kan worden gecreëerd en inmiddels is deze term in Nederland overgenomen. Behalve de toch al noodzakelijke boodschappen, kan een vakantie geheel naar eigen inzicht en, indien gewenst, op gepaste afstand worden ingedeeld. Dit houdt niet in dat wij annulering als gevolg van corono-maatregelen niet accepteren. In dergelijke gevallen komen we graag samen met de huurders tot een oplossing.

Campervakantie in eigen land

Nederland is als een van de laatste landen van Europa inmiddels prima geschikt voor een campervakantie in eigen land. Dat is inmiddels veelvuldig bewezen door onze huurders in 2021. Er zijn veel camperplaatsen waar de nodige afstand bewaard kan worden en ook op campings kunt u zonder de sanitaire voorzieningen als u dat wilt.

Campervakantie naar het buitenland

Het Ministerie van Buitenlandse zaken, geadviseerd door het RIVM, publiceert een overzicht van landen waar het veilig is om naartoe te reizen. Deze lijst wordt periodiek ge-update en bevat nuttig informatie voor populaire camperlanden zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Het is al genoemd en door wetenschappers aangetoond dat een camper een veiliger vakantiemiddel is dan vliegtuigen, vakantieparken of zelfs hotels. Desondanks blijft het raadzaam om voor vertrek en tijdens uw vakantie de adviezen te raadplegen. Wordt de regio waar u verblijft onverhoopt oranje, dan start u de motor en vertrekt naar een gele locatie.

Trekt het u ook om vakantie te vieren “op afstand”, of in onze eigen termen de “ultieme vrijheid” te beleven in het nieuwe jaar 2022? Kijk gerust eens rond op onze website of laat ons weten als u interesse heeft om dit zelf mee te maken.