FAQ (veelgestelde vragen)

In deze rubriek vindt u enkele veelgestelde vragen en antwoorden.


1. Ik heb interesse in de huur van jullie camper; hoe nu verder?

2. Wij zijn nog nooit met een camper op vakantie geweest, is dat een bezwaar?

3. Wat zijn de voordelen van deze camper ten opzichte van andere campers?

4. Je hoort soms rare verhalen over camper-verhuur, hoe weet ik dat dit een betrouwbaar adres is?

5. Wat is het brandstofverbruik?

6. Ik wil met de camper de bergen in, kan dat?

7. Ik wil met de camper op wintersport, mag dat?

8. Hoe is de camper verzekerd?

9. Je hoort weleens dat je als huurder ook een ANWB verzekering moet hebben tegen pech. Is dat bij jullie ook?

10. Ik wil reserveren, hoe gaat dat?

11. Wat gebeurt er als er een camper voor of tijdens onze huurperiode kapot gaat?

12. Heeft deze camper een trekhaak?

13. Wat is de minimale leeftijd voor het huren van deze camper?

14. Moet ik mijn vrachtwagenrijbewijs hebben voor deze camper?

15. Passen autostoeltjes voor kinderen in de camper?

16. Kunnen kinderen goed in de alkoof slapen?

17. Kan ik mijn auto bij jullie laten staan als ik de camper gehaald heb?

18. Moet ik mijn eigen campingspullen en inventaris meenemen?

19. Is het bij zomerse temperaturen houdbaar in de camper?

20. Verhuren jullie ook via campersites als Goboony of Camperfun?

21. Ik wil mijn hond, kat of ander huisdier graag meenemen op vakantie. Zijn huisdieren toegestaan in de campers?
22. In Duitsland en Frankrijk zijn bij de grote steden een milieusticker verplicht. Heeft de camper deze of moet ik die zelf nog aanschaffen?

23. Kan ik ook voor een weekend huren?


1. Ik heb interesse in de huur van jullie camper; hoe nu verder?

Wanneer u interesse heeft in de huur van een van onze campers en u ziet op onze website dat de camper nog beschikbaar is, dan zien wij graag uw telefoontje of email tegemoet. Wij reageren altijd zo snel mogelijk (meestal binnen 24 uur) met een persoonlijke aanbieding waarin u onder andere ziet wat de kosten van het huren zijn.


Het is altijd spannend om iets van een ander te huren. Mogelijk wilt u uzelf overtuigen en een rondleiding door de camper krijgen; dat doen wij graag! De koffie staat warm.


Wanneer de beslissing is genomen dat u kiest voor een mooie vakantie met onze camper, sturen wij u een huurovereenkomst met een begeleidende brief toe. Hierin staat dat wanneer u het contract invult en retour stuurt met een kopie van uw rijbewijs én de aanbetaling aan ons overmaakt, uw boeking compleet en definitief is.


Uw vakantievoorbereidingen kunnen beginnen! Via email, onze website of facebook pagina houden wij u graag op de hoogte van de ervaringen van de andere huurders.


Bij vertrek lopen we nog even alle technische zaken rondom de camper door, doen we een schade opname en zwaaien we u uit!

  

2. Wij zijn nog nooit met een camper op vakantie geweest, is dat een bezwaar?

Absoluut niet. Het is juist een aanrader om een eerste keer te huren om erachter te komen of het camperleven u bevalt. Wij zorgen ervoor dat u volledig geïnformeerd op reis kunt en hebben een uitgebreide handleiding voor u gemaakt die u in de camper en op deze website terug kunt vinden. Mocht u tijdens de reis vragen of opmerkingen hebben, dan zijn wij altijd per app, telefoon of email te bereiken.


3. Wat zijn de voordelen van deze camper ten opzichte van andere campers?

Ruimte: de ruimte die onze Sunlight A70 camper biedt is een groot voordeel en moeilijk te vinden in de markt met huurcampers. Niet alleen kunnen ook langere mensen zich goed bewegen én languit slapen; ook de opbergmogelijkheden zijn legio. Onze buscamper daarentegen is compacter en geeft daarmee in het verkeer meer bewegingsvrijheid. In de camper zelf is het knus en gezellig

Prijs: we hebben ervoor gekozen uitstekende campers aan te bieden tegen prijzen die onder die van de zakelijke en particuliere aanbieders in de markt liggen. Daarnaast is een betaalbare 6 persoonscamper moeilijk in de verhuurmarkt te vinden.

Compleetheid: wij leveren een compleet uitgeruste camper zodat u niet snel misgrijpt. De uitrusting is te vinden op deze website, dus geen onplezierige verrassingen na vertrek.

Onze duidelijkheid. Uiteraard hebben we voorwaarden, maar geen onmogelijk te begrijpen kleine lettertjes.


4. Je hoort soms rare verhalen over camper-verhuur, hoe weet ik dat dit een betrouwbaar adres is?

Als verhuurder zijn we altijd aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen aan de camper bij vertrek. Daarom laten wij de camper regelmatig door een erkend specialist keuren en onderhouden. Dat wij betrokken zijn bij een goede vakantie van de huurder wil ook zeggen dat u altijd welkom bent om vooraf onder het genot van een kop koffie de camper van dichtbij te bezichtigen. Onze verantwoordelijkheid stopt niet als u de straat uitrijdt. U kunt tijdens uw reis altijd bij ons aankloppen voor advies. Dit doen wij reeds met veel plezier sinds 2010!


5. Wat is het brandstofverbruik?

Bij een camper geldt, nog meer dan bij een auto, dat het gewicht van de rechtervoet van zeer grote invloed is op het verbruik. Dit komt voornamelijk door de grote luchtweerstand van de camper. Een zuinige rijder kan 1 op 11 halen. Een bestuurder die met een zwaar beladen camper pittig rijdt moet niet schrikken van een verbruik van 1 op 8 of hoger. 


6. Ik wil met de camper de bergen in, kan dat?

Dat is geen enkel probleem, sterker nog, de campers zijn er uitermate geschikt voor. Met de pittige 2.3 dieselmotor, een hoog koppel en een vermogen van minimaal 130 pk zijn het vlotte rijders, zelfs op steile stukken.


7. Ik wil met de camper op wintersport, mag dat?

Nee, in de winter mogen onze campers tot rust komen, terwijl ze het nodige onderhoud ontvangen. Voor overwinteraars in zonnige oorden komen we graag tot een speciale regeling.


8. Hoe is de camper verzekerd?

Onze campers zijn All-Risk verzekerd middels een verzekering inclusief particuliere verhuur. Hierbij geldt een verplicht eigen risico die wij wanneer nodig aan de huurder moeten doorberekenen. Alle details kunt u vinden in de huurovereenkomst of zijn bij ons op te vragen. Daarnaast is het zo dat het momenteel erg moeilijk is om een camperverzekering te vinden die particuliere verhuur toestaat. Indien wij onverhoopt niets voor u kunnen betekenen, vergewis uzelf ervan de verhuurder een correcte verzekering heeft afgesloten en u hier geen risico loopt.


9. Je hoort weleens dat je als huurder ook een ANWB verzekering moet hebben tegen pech. Is dat bij jullie ook?

Nee, onze polis dekt pechhulp in het buitenland. Veel particuliere verhuurders verplichten hun huurders om een ANWB abonnement en Internationale Reis en Kredietbrief met Camper supplement aan te schafffen. Wij doen dat niet en besparen onze huurders hiermee geld.


10. Ik wil reserveren, hoe gaat dat?

Op het moment dat u aangeeft te willen reserveren, krijgt u op uw emailadres een huurovereenkomst toegestuurd. Wij vragen u deze in te vullen en aan ons te retourneren met kopieën van rijbewijzen van alle bestuurders. Tevens dient u een aanbetaling van 30% te voldoen. Als alles compleet ontvangen is, is uw reservering definitief en wordt de beschikbaarheid op onze website bijgewerkt. U ontvangt hierover van ons natuurlijk een berichtje.


11. Wat gebeurt er als er een camper voor of tijdens onze huurperiode kapot gaat?

Ondanks goed onderhoud kan het helaas gebeuren dat de camper voor de huurperiode kapot gaat. Wij zullen er echter alles aan doen om hem vakantieklaar te krijgen voordat u ermee weg gaat. Mochten er zich technische mankementen voordoen tijdens de vakantie waardoor verder rijden af te raden is, dan zoeken we met u naar een dealer in de buurt het zo spoedig mogelijk te verhelpen en uw vakantieplezier zo min mogelijk te bederven.


12. Heeft deze camper een trekhaak?

Onze Sunlight A70 camper heeft geen trekhaak. Onze Rollerteam Livingstone buscamper heeft wel een trekhaak. Doordat deze op een zwenkarm gemonteerd is, mag deze uitsluitend voor een fietsenrek worden gebruikt.  


13. Wat is de minimale leeftijd voor het huren van deze camper?

In principe hanteren wij een huurdersgrens van 25 jaar en dient de huurder minimaal 3 jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In overleg met huurders willen wij hier echter nog wel eens van afwijken. 


14. Moet ik mijn vrachtwagenrijbewijs hebben voor deze camper?

Nee. De campers zijn gekeurd op een maximaal toegelaten gewicht van 3500kg en dit is ook de grens tussen het B en C rijbewijs. met een autorijbewijs kunt u dus ook onze campers besturen.


15. Passen autostoeltjes voor kinderen in de camper?

De bijrijdersstoel is uiteraard uitgerust met een 3-punts gordel dus daar past elk type stoeltje. In de treinzit bevinden zich twee 3-puntsgordels op de naar voren gerichte bank. Daarnaast is de Sunlight A70 camper uitgerust met Isofix. De naar achteren gerichte bank in de Sunlight A70 heeft twee heupgordels. 

  

16. Kunnen kinderen goed in de alkoof van de Sunlight A70 slapen?

Kinderen vinden het schitterend om in de alkoof van de Sunlight te slapen. Hoewel het aan iedere ouder is om te beoordelen of hun kinderen dit veilig aan kunnen raden wij af om de echte kleintjes er neer te leggen. Het geinstalleerde alkoofnet in de alkoof zorgt in ieder geval voor veiligheid voor uzelf en uw kinderen.

De Roller Team buscamper heeft geen alkoof en hier slaapt u heerlijk op het grote bed achterin. De kleine kan eventueel ook in het grote bed of op het omgebouwde bed voorin. 


17. Kan ik mijn auto bij jullie laten staan als ik de camper gehaald heb?

Ja, dat is geen probleem. Er is voldoende veilige parkeergelegenheid in de buurt. In overleg willen wij de camper ook naar u toe brengen.


18. Moet ik mijn eigen campingspullen meenemen?

Nee; wij hebben ervoor gekozen de camper compleet uit te rusten met alle benodigdheden voor een ongestoorde vakantie. Uw kleding, linnen- en beddengoed mag u wel zelf verzorgen; daar hebben wij onvoldoende kijke op. Zie voor een overzicht de inventarislijst op onze website.


19. Is het bij zomerse temperaturen houdbaar in de camper?

Door de airconditioning die in de cabine geïnstalleerd is het altijd behaaglijk in de camper! De Sunlight A70 camper uitgerust met wel 4 dakluiken en een Maxxfan dakventilator zodat er tijdens zwoele nachten de nodige doorstroming plaats kan vinden.

De Roller Team Livingstone buscamper heeft twee grote dakluiken en ramen die rondom open kunnen. 


20. Verhuren jullie ook via campersites als Goboony of Camperfun?

Ja, momenteel alleen op Goboony omdat er een trend gaande is in Nederland naar verzamelsites. Wij kijgen het merendeel van onze huurders via mond-op-mond reclame. Firma's als Goboony zijn commercële bedrijven die verdienen op de verhuurde campers. Omdat onze tarieven laag zijn, houdt dit voor u als huurder in dat de kosten voor deze verhuursites boven op onze huurprijs komt.


21. Ik wil mijn hond, kat of ander huisdier graag meenemen op vakantie. Zijn huisdieren toegestaan in de campers?
Nee, helaas. Hoewel wij houden van huisdieren en respecteren dat u ze mee wilt nemen op vakantie, zijn niet al onze gasten blij met haren en geurtjes die huisdieren achterlaten. Uw huisdier mag daarom niet mee in onze campers. 


22. In Duitsland en Frankrijk zijn bij de grote steden een milieustickers verplicht. Heeft de camper deze of moet ik die zelf nog aanschaffen?

U hoeft deze niet meer aan te schaffen; wij hebben dit reeds voor u gedaan. Onze Roller Team camper heeft een EURO 5 motor en onze Sunlight heeft zelfs een EURO 6 motor, beiden met een groene Umwelt sticker. Dit houdt in dat u in Duitsland voorlopig nog overal mag komen.


23. Kan ik ook voor een weekend huren?

Voordat u plannen maakt om voor een weekend met een camper weg te gaan, is het goed om enkele zaken te realiseren. In tegenstelling tot een vakantiehuisje vraagt het huren van een camper enige voorbereiding en nazorg; denk hierbij aan het ophalen, inpakken, wegwijs worden in de techniek bij vertrek en bij terugkomst het uitruimen, schoonmaken en terugbrengen. Daar gaat best wat tijd en energie in zitten. Uit ervaring weten we inmiddels dat een weekend eigenlijk te kort is om het camperleven echt te beleven. Wij zullen u dit bij uw aanvraag dan ook laten weten. Overigens kunnen we hier als het zo uitkomt buiten het hoogseizoen best wel eens een uitzondering in maken.