2010 - Spanje

Net terug van onze (bijna) 4 weken met de camper op pad. Aan onze kampeerervaring van tent naar vouwwagen naar caravan nu ook de camperervaring toegevoegd. Het is ons reuze goed bevallen. Heerlijk het reizen met je eigen huisje op wielen.


Op 14 juni vertrokken zonder echt een doel. Hoewel we wel wat langer in Frankrijk wilden blijven, dreef het vele regenwater ons naar Spanje. In het begin best wennen aan het rijden in oude stadjes met smalle straatjes en ook nog eens een alkoof boven je. In Spanje werden we begroet door prachtig zonnig weer, velden vol klaprozen, zonnebloemen en middenbermen met bloeiende Oleanders.


De camper bracht ons op vele mooie plekjes; we overnachtten bijvoorbeeld aan een meer met flamingo’s, een verlaten kerkplein op een heuveltop met een wijds uitzicht over een groot meer en de wijde omgeving. Geweldige plekjes voor rustzoekers (die wel van krekels en kwakende kikkers houden ;-)

Het overnachten op (zelfgekozen) camperplaatsen is ons dus goed bevallen; we hebben hiervoor veel gebruikgemaakt van het camperboek en de recensies op internet.


Aangezien parkeren met deze lengte en hoogte vaak lastig is hebben we dankbaar gebruikgemaakt van de fiets. We hebben Gibraltar fietsend (hoefden we niet te wachten voor de douane) bezocht. Ook Sevilla per fiets verkend.


Na Spanje zijn we Portugal ingetrokken. Hier zijn ook de prachtige rotskusten met kleine en intieme strandjes. Uiteraard hebben we zoveel mogelijk mooie autoroutes gevolgd, bijvoorbeeld door Sera de Estrella en door de Dourovallei waar de Portugese port vandaan komt.


Het viel ons op dat er vooral in Spanje heel veel parkjes met speeltuinen zijn. Helemaal leuk voor Marylène, Keken wij rond voor mooie oude gebouwen; zij traceerde elke speeltuin. ;-)


Kortom, een hele fijne vakantie gehad.


Ook wensen we ieder van jullie een net zo goede vakantie toe!


Groetjes,

Peter en Nicolien (verhuurders)


Tip: het viel ons op hoe sociaal camperaars zijn. Het groeten van andere camperaars onderweg is een mooi voorbeeld hiervan.