2013 - Spanje en Portugal


 

Wij hebben onze 4 heerlijke weken vakantie er bijna weer opzitten. We hebben ditmaal een rondje Frankrijk, Spanje, Portugal gemaakt en per dag gekeken waar mooie routes waren en mooie plekjes om te bezoeken. Afhankelijk van de temperatuur crashten we in de middag aan een meertje, riviertje of zwembad of bezochten we een historische of anderszinds bezienswaardige plaats. 

 

Een paar overnachtings plekken die er voor ons uitsprongen:

- Colleville sur mer (Frankrijk, Normandië, camperplaats aan zee naast militaire begraafplaats).

- le Porge d'Ocean (Frankrijk, ten westen van Bordeaux, camperplaats in een pijnbos direct achter de duinen; super rustig).

- Accous (Frankrijk, in de Pyreneeën, ten zuiden van Pau; mooie en verzorgde camperplaats/camping met alle faciliteiten op een plateau midden in de bergen. Erg rustig en een mooie plaats voor wandelen, wilde bloemen, bergbeekjes etc.

- camping Domaine Lendrevie, le Bugue (Frankrijk, Dordogne. Ultieme rust en relaxen met een panoramisch uitzicht. De avond en nacht heb je voor jezelf met het geluid van de uilen, de krekels en een rondscharrelend egeltje.

- camperplaats Haybes (Noord Frankrijk) ansichtkaart plekje aan de rivier de Meeuse.

 

Het was voor ons de eerste keer op vakantie met onze "nieuwe" camper en graag willen we enkele opgedane tips en tricks delen:

- we hebben veel baat gehad bij de app van Nederlandse Camper Club die 14000 camperplaatsen bevat, waarvan sommige met reviews en foto's.- enkele statistieken van onze camper:  23 dagen met een gasfles (vaak zelf gekookt), 5 dagen met een volle schoonwatertank en maximaal 3 dagen met de toiletcassette, verbruik 1 op 7.

- na het uitklappen van de stabilisatiepoten onder de camper legden we de zwengel voor de bestuurdersstoel. Ook ons overkwam het dat we de poten er bijna onderuit reden.

- de kinderstoeltjes stonden stabieler nadat de bankkussens eruit gehaald waren, een plastic bak onder de tafel als voetenbank; ook handig als opberger voor het speelgoed.

- op tafel een antislipmat met groot dienblad zodat alles ook daadwerkelijk op tafel bleef liggen.

- we hebben de kinder-cd slechts 1 keer gehoord; daarna met de fader functie alleen via de speakers achterin afgespeeld (en dat zeker nog wel 30 keer).

- uiteraard vergeleken we deze camper vaak met de vorige camper en concludeerden we dat deze camper praktischer en ruimer is dan de vorige. Met name de gigantische garage is erg gaaf. We hebben hiervoor een zestal grote stapelbare plastic bakken van een niet nader aan te duiden Zweede meubelzaak gebruikt voor onder andere zwemspullen, schoenen en de onontbeerlijke Nederlandse conserven en aardappels. Ook het grote uitklapbare wasrek en de kinderfietsen pasten er met gemak bij. 

- in navolging op tips van anderen hebben wij ook nogal eens wegwerpbekers gebruikt. Gemak dient de mens, helaas niet het milieu.

Al met al was het weer veel te kort en hadden we bijna spijt van de strakke deadline in verband met verhuur...
 

Een hartelijke groet uit Kerkwijk,

 

Peter, Nicolien, Marylène en Roselynn