Gastenboek

'kom als huurder, vertrek als vriend'

'Kom als huurder, vertrek als vriend'; dat is wel heel treffend zoals wij het graag zien en waar we ons best voor doen. 


Welkom in het gastenboek van onze camper. Wij zijn erg benieuwd naar de belevenissen en ervaringen van onze campervrienden. Alles wat bij kan dragen om uw vakantie en die van een ieder na u onvergetelijk te maken is de moeite van het vermelden waard. In de camper vindt u ons gastenboek en deze en andere recencies vindt u terug op onze website. Hieronder een greep uit de reisverhalen in onze papieren gastenboek of degenen die ons digitaal zijn toegestuurd. De geplaatste foto's zijn gemaakt tijdens de camperreizen van onze huurders.

.

Bedankt voor de mooie bijdrages.


Peter en Nicolien

Zaltbommel, juni 2024


Beste familie Suijker, 


na misschien een vijftal wat onwennige minuten tijdens de eerste meters met jullie camper, hebben wij vier fantastische weken tourend door Europa gehad. We begonnen met regen, vervolgens reden we door de sneeuw om gelukkig nog een flink aantal zonnige dagen mee te pakken. De camper is van alle gemakken voorzien en tegen alle weersomstandigheden bestand. Met dochter Mila van 4 en zoon Mees van 2 hebben we geweldige herinneringen gemaakt. 

Het camperleven is ons meer dan prima bevallen! We wensen alle toekomstige huurders net zoveel plezier als dat wij hebben beleefd!

Bedankt!


Groet, Maarten, Petra, Mila & Mees 


Woudrichem, mei 2024


We hebben eindelijk de stap gezet om een camper te huren. Om eens te kijken of het wat voor ons is en dan misschien nog eens voor langere rijd ermee op vakantie te gaan. 

Jarenlang hebben we gekampeerd met de kinderen en dat misten we nog wel eens. 

De laatste 15 jaar allen maar hotels, B&B's e.d.

Nou, het is een leuke ervaring erbij om met een camper op stap te gaan. En vooral de vrijheid om te gaan waar je wilt en maar kijken waar je terechtkomt en voor hoe lang. 

Eigenlijk zijn we alleen in Overijssel, Twente, Achterhoek geweest op 3 verschillende camperplaatsen, maar allen waren leuk/fijn. 

En lekker buiten eten, fietsen e.d. beviel ons heel goed! Ook dat je zomaar naar een camperplaats rijdt en alles voor zich wijst als je er aankomt is een leuke ervaring. De eigenaar ontmoet je later, of niet. Ook prima. 


De camper zelf is ons ook goed bevallen. Alles wat je nodig hebt zit erin, heel compleet. 

Bedankt, Nicolien en Peter voor het gebruiken van jullie camper. 

We hebben genoten. 


Groetjes van Paul en Sylvia.


Zaltbommel, mei 2024


We zijn voor het eerst met een camper op pad geweest. Wat hebben we hier lang naar uit gekeken. Op vrijdagavond 3 mei mochten we de camper al ophalen. Zaterdag nadat we alle spullen een plekje hadden gegeven, zijn we op pad gegaan. Jammer genoeg hadden we pech onderweg, maar nadat we Peter ingelicht hadden is hij naar ons toegekomen en heeft hij ons weer snel op weg geholpen. Super fijn zo’n meedenkende en meelevende verhuurder. Wat later dan gepland zijn we veilig op de eerste camping in Brilon (Duitsland) aangekomen. Omdat het onze eerste campervakantie was, hebben we besloten een route uit te stippelen en de  campings van te voren te boeken. Om dezelfde reden hebben we campings met Nederlandse eigenaren opgezocht.  We begonnen op camping Ferienpark Brilon, een schitterende camping met een prachtige omgeving. Veel gewandeld.  Maandag 6 mei zijn we verder getrokken naar Oberhausen aan de Nahe, op camping Nahetal. Een totaal andere omgeving met druivenranken en een mooi riviertje. Een kleine nette camping, het enige nadeel daar was dat de camperplekken wat krap waren. Ook hier weer veel gewandeld.

Donderdag 9 mei zijn we weer verkast, dit keer naar Waldferienpark Gerolstein. Ook hier hebben we genoten van de omgeving en het mooie weer.  Maandag 13 mei zijn we weer een plekje opgeschoven en aan de Moezel terecht gekomen. Camping Hollandischer Hof. Dit was ook meteen het mooiste plekje, we stonden echt aan de Moezel. De camping ligt op een schiereiland. Echt geweldig. Veel wijnbouw, ook hier hebben we schitterende wandelingen gemaakt. Zelfs een tocht van 12 km. De camper werd steeds meer ons “huis”. Wat geweldig dat je alles bij je hebt, wel een uitdaging om steeds te zorgen dat we voldoende boodschappen bij ons hadden om vooruit te kunnen tot de volgende verkasdag. Dankzij de ruime koelkast/het vriesvak en het goed kunnen plannen is ons dit prima gelukt.  Ook ideaal dat we onderweg  koffie/ lunchpauze konden inlassen.

Donderdag 16 mei zijn we de Nederlandse grens weer overgestoken en hebben we nog een nachtje in de Achterhoek op camperplaats  Erven Roos doorgebracht. Ook zeker een aanrader om hier een nachtje door te brengen. Hier nog een wandeling van 8.5 km gewandeld. Kliekjes opgewarmd, lekker gaan slapen en vrijdagochtend doorgereden naar huis. Thuis gekomen hebben we de camper uitgepakt en alles netjes schoongemaakt. Aan het einde van de middag hebben we afscheid van de camper genomen en hem bij Peter en Nicolien achter gelaten.

We hebben een heerlijke ontspannen vakantie gehad, het was een geweldige ervaring, we hopen dit zeker nog een keer te kunnen herhalen.  We denken er al over na om evt. een volgende keer de andere camper van Peter en Nicolien uit te proberen, dit omdat met 2 personen de Sunlight best groot is.  

Peter en Nicolien, hartelijk bedankt dat we met de Sunlight op pad mochten.  Wat hebben jullie alles goed voor elkaar, echt aan alles is gedacht.

 

Groetjes, Richard & Christa Bulsink

Zaltbommel

     


Aalst, april 2024


27-4 t/m 03-05-2024


We hebben een fijne en mooie week gehad met jullie camper. We zijn begonnen om (met ons gezin) Koninsgdag te vieren in de Biesbosch. Hele mooie omgeving én dichtbij.

Daarna samen een midweek in Nederland, via Urk, naar campeerboerderij Groen in Oudemirdum, daarna via Hoorn naar camping Corneliahoeve in Ouddorp en op de terugreis het watersnoodmuseum in Ouwerkerk. 

Ook veel gefietst de afgelopen dagen! Met de compleet uitgeruste camper wat het overal een goed verblijf. 


Bedankt voor jullie duidelijke uitleg, persoonlijk via mail en met de map. 


Gijsbert en Alida
Wijk en Aalburg, maart 2024


Paasweekend 2024


Onze eerste ervaring met een camper en gelijk een beetje verkocht. 

Ondanks de minder weersvooruitzichten hebben wij toch mooi weer gehad. Het voordeel van een camper is dat je naar het mooie weer kunt rijden. 

De eerste dag/nacht zijn we in Deventer geweest. Mooie stad. De volgende dag naar Eibergen / Groenlo De Achterhoek is mooi.

Kortom fijne dagen gehad met deze mooie, fijne camper.

Bedankt, Peter en Nicolien.


Groeten Arthur en Henriëtte uit Wijk en Aalburg.


Ammerzoden, September 2023


Camperreis van 08-29 september.

Onze allereerste camperreis. Vrijdagavond de camper opgehaald en de volgende dag op ons gemak ingepakt en naar Luxemburg gereden om te overnachten om daarna door te rijden naar de Lagio Maggiore. Op tijd vertrokken want het was nog een lange rit. Maar door overmacht moeten overnachten in Zwitserland met een fantastisch uitzicht. Trouwens, dit kwam doordat de Gotthardtunnel dicht was. En we niet wisten met al die drukte en de avond viel hoe de pas zou zijn. Uiteindelijk na de nacht toch over de pas gegaan en wat was dat toch een makkie en mooi de omgeving. De dagen daarna rond getrokken in het mooie Italië en genoten van de mooie idyllische stadjes en dorpjes. Genoten van de zee, de bergen en het meer. En natuurlijk het eten. 

Nicolien en Peter, wij hebben enorm genoten deze vakantie mede door jullie camper. 


Groeten, Robert en Elly (Roller Team)


Woudrichem, September 2023


Na 20 jaar met de caravan op pad te zijn geweest, nu en route met de camper van Peter en Nicolien. We begonnen in Zuid-Limburg om vervolgens door te trekken naar de Elzas. Mooie plaatsjes gezien, gefietst en gewandeld. 

Ons doel om diverse flessen wijn mee naar huis te nemen hebben we zeker gehaald. Na diverse overnachtingen in de Elzas doorgegaan naar de Vogezen. Een bijna lege camping liggend in het groen. Op de terugweg nog twee nachten op onze favoriete camping in Schinnen. 

We hebben enorm genoten van het rondtrekken met de camper, de omgeving en het fantastische weer. 


Steef en Nettie (Sunlight A70)


Zuilichem, September 2023


Hoi fam. Suiker,

we wilden naar Denenmarken maar omdat de weerberichten helemaal niet geweldig waren zijn we naar Duitsland / Moezelstreek / Luxemburg / België / Nederland geweest. 

We hebben heel veel gefietst en droog gehouden. Maar de tweede week was helemaal geweldig. Rond de 30° wie verwacht dat nog in september. We hebben het 's-nachts lekker koel gehouden; alles stond open wat open kon. We hebben het heerlijk gehad met jullie camper. Bedankt.


Groetjes van Rien en Bea (Sunlight A70)


Ede, Juni 2023


Camperreis van 23-30 juni

Vrijdagavond de camper opgehaald en gelijk doorgereden naar Giessenburg bij boer Piet. Konden we de camper inruimen en slapen. De volgende dag naar Hellevoetssluit aan het strand. Prachtig weer! Gezwommen en gewandeld, s'-avonds naar Gouda. Midden in het centrum waren 30 camperplaatsen. Nog even de stad in. Zondagmorgen naar de St. Jan voor een kerkdienst. 's-Middags naar Maarssen. Mooi plekje aan het water. Onze dochter vierde haar verjaardag en wij kwamen als verrassing! Maandag naar Noord-Holland. Medemblik bekeken. In Middenmeer bij familie op het erf gestaan om te slapen. Dinsdagmorgen naar Warmerhuizen "Camping Kolibrie". Een fietsroute gemaakt langs Schoorl, Bergen aan Zee en Bergen. Prachtig duingebied. Wel veel klimmen en wind op onze "gewone" fietsen. De volgende morgen weer vertrokken naar de jachthaven van Naarden (eerst nog in Den Helder gekeken). Naarden-Vesting bekeken, erg mooi hier. Donderdag eind van de morgen reden we naar Drunen "Camping de Schaapskooi", dichtbij de Loonse en Drunense duinen. Hier nog een wandeling gemaakt door de duinen. De laatste dag, mooi weer vandaag. Opruimen en nog een fietrsroute gedaan en zo weer op weg naar Poederoijen. We hebben genoten van onze rondreis. Nicolien en Peter, heel erg bedankt dat we jullie camper hiervoor mochten huren!


Groeten, Reinier en Anneke (Roller Team)


Oisterwijk, Juni 2023


1e Camperreis.

Vertrek: zaterdag 20 mei '23


Al jaren wilden wij deze reis maken maar pas 2 jaar geleden bedachten wij om dit met de camper te doen. 

Op zaterdag 20 mei vertrokken wij, een klein beetje gespannen, richting Biarritz. Na een overnachting in een mini-dorpje aan de route kwamen wij in Parentis en Born aan het meer van Biscarosse. Een prachtig plekje om bij te komen van alle indrukken en inspanningen.

2 Overnachtingen verder zijn we op weg gegaan naar St. Jean de Luz om van daaruit naar Biarritz te fietsen. Een echte aanrader. Prachtige route langs de kust, soms flink klimmen en dus ook dalen met veel mooie zeezichten. Biarritz is een prachtige stad mnet veel leuke plekjes aan zee. 

Het volgende doel, Bilbao, was snel bereikt en gelukkig was er plaats op de bekende "Autocaravaning Kobetamendi"een camperplaats hoog boven de stad van waaruit iedere 20 min. een busje vertrek om je naar de stad te brengen. 

Ons doel, het Guggenheim, overtrof onze verwachting. Zoooo ontzettend mooi, zowel van buiten als van binnen. Ook de stad is heel gezellig. 

Moe maar voldaan verder, mindden door Spanje, naar Zaragoza. Een prima plek om wat te fietsen en te luieren. Na 2 dagen doorgereden naar het gebied van "de Priorat". Dit is een prachtige streek ten Zuid-Westen van Barcelona die vooral bekend is om zijn mooie wijnen. In deze periode van het jaar bleek het hier heel rustig, dat vonden wij prima, maar er was ook bijna niets open. We vonden wel een prachtige camping van waaruit we zo op de bergen uitkeken. Mooie vergezichten met wijngaarden en olijfbomen. Zeker een aanrader: Camping de Montsant in Ulldemolins. 

Hier zijn we naar de kust gereden, een uiterste na al die prachtige natuur en de rust en van daaruit via de Pyreneeën  (Andorra) naar Carcasonne. Een prachtige rit, maar Andorra was druk en veel. En Carcasse, heel bijzonder maar na 40 jaar nog toeristischer. Wel de moeite om het te beleven, zeker als je de geschiedenis kent.

Moe en voldaan begonnen we aan de terugtocht en alles verwerkt en tot de conclusie gekomen dat het een fantastische reis was die volledig aan onze verwachting voldeed. 

Nicolien en Peter, graag willen we jullie bedanken voor de mogelijkheid om jullie camper te "gebruiken"en ook dank voor de support, gedetailleerde beschrijvingen en vertrouwen. 


Liefs

Ad en Mieke (Roller Team)

(3 foto's)Ede, Mei 2023


Beste Peter en Nicolien,


we hebben genoten van onze camperreis. Eerst richting Maastricht. Toen naar Eperheide. Prachtig uitzicht op het Geuldal. Daarna richting Duitsland (de Moezel). In Cochem gestaan en Valwig. Een wijndorp. Op terugweg naar Nederland in Venlo aan de jachthaven gestaan. En met Hemelvaart naar Maarssen voor ons familieweekend. Samen met onze kinderen en kleinkinderen. Tenten en een vouwwagen. Onze dochter heeft hier een stacaravan. Logeren in de camper om de beurt bij opa en oma. Wat een feest!

Wij willen jullie heel erg bedanken voor het vertrouwen om jullie camper te delen met anderen. 

We zijn benieuwd naar de buscamper voor ons volgende reisje. 


De Hartelijke Groeten,

Reinier en Anneke (Sunlight A70)

Shalom!


(2 foto's)


Wijk en Aalburg, April 2023


Rondje Flevoland, Drenthe.

06-04: camper ophalen in Poederoijen..... Spannend! Hartelijke ontvangst en fijne uitleg. De Livingstone mee naar huis in Wijk en Aalburg... klein stukje rijden om in te komen.

07-04: We bellen nog over de fietsendrager, maar het gaat goed, hoewel de fietsendrager met onze fietsen laag hangt. We rijden naar Schokland, werelderfgoed, en kamperen op een camperplaats. Ondanks de regen met de fiets naar het museum. We genieten van de camper; zo fijn en met zorg ingericht! Motorisch helemaal prima; we zouden zo vol gas naar Frankrijk willen! Maar de Noordoostpolder is ook mooi (en nat)!

08-04: Als we wakker worden, horen we de vogeltjes. Jens is gaan slapen in het gangpad i.p.v. krap op de neergeklapte tafel. Prima! We maken een prachtige fietstocht van 10km rondom Schokland, lunchen buiten in het zonnetje en rijden dan richting Diever. Aan het einde van de middag komen we aan op de camping in het bos. Wat een gemak om te parkeren en het huisje is 'klaar'! De jongens voetballen buiten en ik lees een boek. Vakantie!

09-04: Toch maar met z'n drieën op het matras achterin. Goed geslapen en beetje ingeschoven zodat Bengt, die lang is, toch met zijn benen uit kan steken boven het gangpad. Na het ontbijt en even lezen, rijden we naar voormalig kamp Westerbork. Indrukwekkend voor Jens. Vooral het verhaal van die 9-jarige Leo Meijer die in Auschwitz werd vermoord. Na het museumbezoek vinden we een kleine camping in de buurt van Beilen. De zon schijnt, wat voelen we ons rijk! En we google-en stiekem op: Rollerteam Livingstone camper kopen....maar wat prijzig. Een fijn huisje natuurlijk, maar wij blijven huren 😊. 


Hanneke, Bengt en Jens (Roller Team)Zaltbommel, Oktober 2022


In tegenstelling tot de meeste vakantiegangers uit dit schriftje hebben wij veel camperervaring. Wij weten dus hoe superleuk en fijn reizen met de camper kan zijn. Dus hadden er ontzettend veel zin in. Vroeger als kind allebei met de camper op vakantie (met onze eigen ouders) en de afgelopen jaren met de camperbus(je) van de ouders van Marijn. Nu wij er exemplaar nummer 3 bij hadden gekregen werd deze echter te klein en hadden we besloten deze camper te huren. Een goede keuze!! Deze camper is zeer geschikt gebleken voor ons gezin, Wouter (4 jaar), Belle (2 jaar) en Pepijn (0). Wij begonnen onze vakantie met een lange rit (2 dg on the road) naar Toscane, alwaar mijn zusje in een prachtig Italiaans dorpje trouwde met haar man, Friso. Hun huwerlijkslocatie is een aanrader! Novanta. 

Vervolgens hadden wij nog 3 weken vakantie en zijn wij naar 't einde v/d wereld gereisd. Santa Maria di Leuca (Zuid-Italië-Puglia). Camping aanrader voor een gezine met jonge kids: Centro Turistico San Nicola (Peschici Foggia). Zeeplaats reserveren (je kunt praktisch op het strand staan met je camper in een rustige baai, geweldig! Camping aanrader met een grandioos uitzicht: Camping Villaggio Santafortunata (Sorrento, Napoli). Aanraders plaatsjes in Puglia: Vieste, Monopoli & Lecce. 

Wij vonden dat deze camper een aantal hele handige pluspunten had, namelijk de netten bij beide bedden (zo konden we het bed ook als box voor onze baby gebruiken), de campersleutel aan een keycord, de antislipmatjes overal, een ruime koelkast en vriezer en de picknicktafel met bankjes. We misten een citruspers en een kaasrasp, dus die hebben wij gekocht en bij deze gedoneerd. 


Wij kijken terug op een super vakantie en gaan ons mooie huisje op wielen wel een beetje missen. 


Veel groeten,

Marijn, Dayna, Wouter, Belle en Pepijn (Sunlight)
Brakel, Oktober 2022


Rondje Frankrijk

27-09 Start 12:15 in Brakel via Luxemburg nacht op camping aan de Süre, nette schone camping Bissen. Aankomst 16:45

28-09 Vertrokken om 09:30 op parkeerplaats aan de tolweg Air Rambert d'Ambon net voorbij Vienne geslapen (Inderdaad niet aan te raden) 19:15

29-09 Vertrokken 08:30 op naar de Middellandse Zee. Van 13:30 tot 16:00 tussenstop om te zonnen in La Grande Motte, door een klein stukje naar Marseillan-Plage waar we 17:15 aankwamen en het zonnige weekeinde hebben doorgebracht. 

03-10 09:30 op naar Bourg waar we uitzicht hadden op een gezonken schip (oorlog) uit 1942. 15:15

04-10 09:30 verder getrokken naar Aytrè Plage, Camping les Sables. 16:15

05-10 11:00 vertrokken naar een parkplaats bij St Jean le Thomas. 17:30

06-10 zover mogelijk door naar Calais, daar gestaan op camping Les Erables in Escalles

07-10 09:30 terug naar Brakel


Veel gereden - veel gezien - altijd bij water gestaan (behalve tolweg), leuke reis. 


PS. Alles gevonden, beetje wennen in de camper maar alles was super ok. 


Jan Willem en Suzanne (Roller Team)

Koekange, September 2022


Reisverslag 26 augustus — 21 september met de camper van Nicolien en Peter

 

26-8 Camper opgehaald om 20.30 uur.

27 - vandaag vertrek met als eindbestemming Montbrun les Bains. We starten met nog een auto met zoon en zwager en schoonzus om in Frankrijk de Mont Ventoux te gaan beklimmen voor een goed doel en daarover straks meer.

Overnachten op gemeente camping Thionville, mooie stad en daar wat gegeten

28-8 zondag aankomst Tain - Hermitage overnacht met zn allen in in B&B was gezellig

29-8 vertrek Tain - Hermitage bij uitrijden benzinepomp aanrijding gehad rechts voor erg vervelend maar we kunnen doorrijden contact met jullie gehad voor overleg. Geen schade bij de tegenpartij gelukkig. Aankomst bij Camping Municipal Montbruns les Bains. Hier blijven we een week om op vrijdag met Team "Fokje" de berg te gaan beklimmen. Dit is voor het grote doel stichting grootverzet tegen kanker de gelden die we bij elkaar brengen is voor 50 % voor het KWF en voor andere 50% regionale doelen. Ons regionale doel is het Prinses Maxima kinderziekenhuis. Ik hier nu wel melden dat onze inbreng op dit moment ruim 11000 euro bedraagt. Wie of wat is Team fokje?

Vorig jaar is in augustus een schoonzus van mij op 67 jarige leeftijd en tweelingzus van mijn echtgenoot. Haar dochters kwamen in het voorjaar met het idee om de Mont Ventoux te gaan beklimmen en geld in te zamelen met als doel dat iedereen en met name dat wij alle kinderen met kanker ook een morgen te gunnen. Totaal gaan er 8 mensen deelnemen aan de beklimming en zijn er echtgenoten bij voor de ondersteuning.

30- 8 Op proberen een viertal om de Mont Ventoux vanaf 3 kanten te beklimmen op een dag. Twee hebben het uiteindelijk gered de andere twee zijn niet meer aan de derde beklimming toegekomen.

31-8 Naar Sault gefietst en boodschappen gedaan.

01-09 vandaag gaan de wandelaars en hardlopers naar boven en zijn paar mensen als vrijwilliger bezig in de verzorgingsposten en als publiekcoaches.

02-09 vandaag is de grote dag en gaan we als team naar boven samen met nog plm 260 fietsers.

We hebben allemaal de top gehaald en dat savonds met een gezamenlijk diner gevierd. 03-09 Hier scheiden de wegen met het team en gaan wij met zn tweeen verder. We gaan naar Camping Lei Suves vlakbij Rockbrune-sur Argens. Hier passen kennissen op een aantal chalets en verzorgen zij de aankomst en vertrek van de gasten. We blijven hier 3 dagen en maken nog een uitstapje met de boot naar Sant Trope en vergapen ons aan de mooie boten in de haven met alle glamour er om heen.

06-07 -09 vertrek naar camping bij Ax en Province Camping Chante Clere en nog even de stad in geweest met de fiets.

08-09 plaats Loupian camping Municipal

09-10 -09 zijn we in Dyme camping Les Violettes heir ontmoeten we vrienden en vieren nog een verjaardag.

11-09 zijn we in Masseube gemeente camping en mochten we gratis weer weg slechts 3 plaatsen bezet.

12-09 zijn we in Parentz en Born camping Calede.

13 -09 Camping Nizour 3 plaatsen bezet plus zwembad.

14 -09 Camping le champion en in Angoulaime stad in geweest.

15-09 camping Loire Valee.

16-17 -09 camping in de buurt van Le Mont Saint Michel een indruk wekkend bouwwerk in de zee. Vrijdag even wezen kijken en zaterdag de abdij bezocht was toevallig open

monumenten dag en gratis entree zeeeeer mooi en de moete waard om keer heen te gaan 18 -09 we moeten weer richting huis en komen bij Bourch Archard camping Les Clos Normand.

19-09 door naar Amiens Camping des Cynges bezoek daar aan mooie kerk was ook zeer mooi.

20-09 laatste camping Druivenland prima overnachting gehad. De laatste dagen waren de nachten erg koud maar overdag redelijk weer.

21 -09 we zijn weer thuis pfff bijna 4 weken op pad geweest en getoerd door het mooie Frankrijk. Wat minpuntje onderweg was de vele drempels in de dorpen maar we wilden binnendoor en niet over de snelweg. Genieten van de landschappen wat telkens weer een ander beeld opriep genieten elke dag. Het was een mooie reis met de Camper en ondanks het ongevalletje hebben we genoten van de Camper prima toeren en sturen en verder geen problemen gehad. We kiezen de volgende keer wei weer voor een dwarsslaper en een wat korter model. De fietsdrager fungeerde prima.


Pietsje en Lambert (Roller Team)

Sliedrecht, augustus 2022


3 weken rondreis Noorwegen, 30-07 t/m 19-08

 

30-07 dag van vertrek

We konden de camper een avond van tevoren al ophalen. Heel fijn, want dan hadden we eerder dan verwacht “het vakantiegevoel”. En we konden alvast inpakken. We vertrokken namelijk al om half 6. Het verkeer door Duitsland was zoals verwacht de grootste oorzaak dat we na 12,5 uur op de camping in Billund (DK) aankwamen. Daar bleven we 2 nachten om een hele dag door te breng in Legoland. Dit hadden we niet willen missen.

 

01-08

Op de boot naar Noorwegen

Vanuit Frederikshavn voer de boot even voor middernacht af naar Oslo. In onze hut doken we meteen ons bed in, want het ontbijt kon vanaf half 7 genuttigd worden. Rond 10 uur de volgende ochtend meerden we aan in Oslo en we reden eerst naar een openluchtmuseum, waar een Engelstalige gids ons langs de hoogtepunten bracht waaronder een prachtige staafkerk. De rest van het museum konden we op eigen gelegenheid bekijken. Onze eerste camping in Noorwegen was net buiten Oslo in Vikersund: Natvedt camping voor 2 nachten.

 

04-08 Zilvermijn en staafkerk

Onderweg naar de volgende camping wilden we in Heddal de mooie staafkerk bezoeken, maar we kwamen ook langs een zilvermijn. Daar stopten we ook (in Kongsberg) en werden met 8 personen in een klein wagonnetje ‘gepropt’, zoals de mijnwerkers dat toentertijd ook deden: 2,3 kilometer de berg in.

[......]


Klik hier om het complete reisverslag van Daniël en Kirsten te lezen.


[......]

De laatste avond hebben we heerlijk gebbq’ued om deze heerlijk vakantie af te sluiten. De 19e hadden we om 15 uur de boot vanuit Kristiansand terug naar Groningen.

 

Zo is onze 3 weken durende (1e) campervakantie dan toch tot een einde gekomen. We hebben ruim 2800 kilometer gereden en meer dan 130km gelopen / gewandeld.

 

Als ‘tentmensen’ moesten we erg wennen aan de beperkte ruimte in de camper, maar uiteindelijk hebben we onze draai wel gevonden. We vonden het zeker een voordeel dat je de camper op de plek op een camping zet en sneller bent geïnstalleerd dan met een tent.

 

Bedankt dat we met jullie camper onze 1e ervaring hebben mogen beleven.


Kirsten en Daniël (Roller Team)


Babyloniënbroek, juli 2022


Vrijdagavond de camper opgehaald en ingeladen. Zaterdagochtend vertrokken richting de zee in België. De camper rijdt prettig en zit comfortabel. Langs de kustlijn verder getourd naar Frankrijk. Alle D-Day stranden gezien.

Camper is makkelijk te parkeren gezien het formaat. We hebben ieder dag getourd en zijn elke avond op een andere camping beland. Wel vaak met zeezicht. Na het laatste D-Day strand, met museum, zijn we verder afgezakt richting St. Michel. Veel wegen binnendoor gereden en de mooiste uitzichten gezien. De camper is fijn in gebruik, van alle gemakken voorzien. Heerlijke 2 weken gehad. En ook echt uitgerust. :-)

Groetjes, Richard en Tinet (Roller Team)


Veen, juni 2022


Beste Peter en Nicolien,


Onze eerste ervaring met een camper hebben mogen beleven met jullie mooie buscamper Rollerteam Livingstone Duo. Het is een prachtige camper en van alle gemakken voorzien. 

De eerste nacht hebben wij kort bij huis op de camperplaats in Heusden aan de Maas gestaan. Dit is zeker een aanrader voor camperaars. Mooie plaatsen en sowieso een mooi stadje. 's-Morgens lekkere broodjes halen bij Bakkertje Deeg. De volgende dag zijn we doorgereden naar Oudelande in Zeeland. Onder andere Domburg, Zoutelande en Veere bezocht; ook hebben we heerlijk kunnen fietsen. Ondanks het feit dat we twee dagen regen hebben gehad, hebben we heel erg genoten en zeker voor herhaling vatbaar. 

Heel erg bedankt en wellicht tot ziens. 


Arno en Peta (Roller Team)

Veen, juni 2022


Met onze 2 dochters (9 jr) vertrokken we afgelopen vrijdag in de hoop van een mooi pinksterweekend te hebben in de Belgische Ardennen. Voor de eerste keer met camper op pad en het is goed bevallen. De meiden vonden hun "nestje" geweldig bovenin. 

Eerste stop was Bouillon (België). Leuke overnachting vlakbij het kasteel van Bouillon. Prachtige rondleiding en roofvogelshow gezien. Dinant bezocht, Citadel  en daarna Durbuy. Volgende dag watervallen van Coo. Hier vlakbij kun je prachtig gratis overnachten. Op de royale parkeerplaats konden de meiden zich lekker uitleven met hun spacescooter (step). Even het circuit Francorchamps bezocht en daarna een leuk klimpark Forestia Theux. Op de terugweg pitstop bij de Mac.

De camper is van alle gemakken voorzien, Even de draai vinden maar dat gaat al snel. 


Hartelijk dank voor de mooie ervaring; we hebben met ons gezin mooie herinneringen gemaakt. 


Groetjes, Tessa en MatthijsDit is de eerste keer dat ik in een camper heb geslapen en ik vond het heel leuk. Het was elke dag weer een nieuw avontuur en een verrassing waar we gingen slapen. Ik vond het super leuk omdat ik het nog nooit had gedaan. Bedankt dat we de camper mochten lenen en dat we een leuke vakantie hebben gehad.

Van Fenna;-)


Ik vond het één van de leukste dingen die ik heb gedaan. De camper is ook heel mooi De camper heeft geen nadelen. We hadden heerlijk geslapen. 

grt Nikki


(Sunlight)

Apeldoorn, mei 2022


Beste Peter en Nicolien,


In een splitsecond en een gunfactor begonnen we aan onze eerste camperervaring met jullie camper. Wat was het spannend in het begin. Na een duidelijke uitleg begon onze reis. Heerlijk genoten onderweg van de mooie vergezichten kwamen we aan in Vianden op een prachtige plek. Rue Neugarten, Luxemburg een paar dagen gestaan veel gewandeld en gezien. Daarna wat verder en verder. Wat hebben we genoten en ondanks dat we veel gedaan hebben zijn we heerlijk uitgerust terug. We zijn ervan overtuigd dat een camper zeker ons ding is.


Hartelijk dank en lieve groet,

Johan en Francisca (Sunlight A70)
Boxtel, mei 2022


Beste Nicolien en Peter,


Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De camper: Roller Team Livingston Duo heeft het prima gedaan.  

De camper heeft ruim 5000 km gereden zonder problemen en zelfs geen extra olie nodig gehad. Het is een pittige dieselmotor en is makkelijk te manoevreren. 

De camper is echt volledig uitgerust en de koelkast heerlijk royaal. Heel fijn. We hebben de camper de hele maand Mei gehuurd voor het ontdekken van Italië. We zijn in Triëst begonnen, door naar Bologna-Ravenna en via Pescara  (badplaats) door naar Puglia. Hoogtepunten zijn daar Alberobello, stad van de Trulli, Ostani en Lecce. Vandaaruit een paar stranddagen in Torre del'Orse (badplaats). Vandaaruit doorgereden naar Pompeji, Napels en in Grossetto weer een paar dagen van de zee genoten. Daarna Cinque Terre bezocht. Prachtig mooi, die gekleurde dorpjes boven op de bergen. Bij Borgio-Verezzi hebben we weer wat stranddagen gehad. Op de fiets Loano, Pietra-Ligura en Finale Ligura bezocht. Toen Italië verlaten richting Nederland, maar nog even Annecy bezocht, ligt prachtig aan het meer en is ook een oud stadje. 

Kortom, prachtige reis, mooie herinneringen. Wij willen de camper zeker nog een keer huren om een ander land te ontdekken. 


Nogmaals dank!!


Joop en Yvonne (Roller Team)

Sprang-Capelle, September 2021


Peter en Nicolien,


Onze eerste camper ervaring met een best wel grote camper 🙂

Een camper met alles erop en aan, wat zeker geholpen heeft bij onze mooie mini rondreis van 13 dagen.

Belgie-luxembourg-duitsland-zwitserland-italie-oostenrijk-duitsland en weer naar huis.

Ook de uitleg bij het ophalen was top, zo hoort het.

Hoogte punt van de reis van Bardolino naar Illertrissen

Via s valentino pass (1470 meter) passo di resia (1510 meter) finstermunzpass (1188 meter) imst (840 meter) en de fernpass (1209meter)

We gaan het zeker nogmaals doen


Ciao


Tom & Betsy (Sunlight A70)
Utrecht, Juli 2021


Onze eerste camperervaring is uitstekend bevallen dankzij een prima uitgeruste auto. We hebben een heerlijk weekje beleefd in Nederland met 6 personen. De camper was comfortabel en ondanks het gebrek aan ervaring van onze kant is alles heerlijk soepel verlopen.

Dank voor het fijne contact, alle aanwijzingen en het mogelijk maken van onze vakantie.


Groetjes,


Fam. van Dongen (Sunlight A70)
Gouda, Juni 2021


Beste Peter en Nicolien,


Onze zomervakantie is dit jaar met de camper van jullie op pad. Wat een vrijheid, zeg. Wij hebben ervan genoten om veel verschillende plekjes te ontdekken. We begonnen in Zeeland, daarna naar het 'ziuden' door getrokken. Via België naar Normandië in Frankrijk. Via Parijs weer wat noordelijker getrokken. Uiteindelijk nog wat dagen in Brabant 'bij de boer' gestaan. We hebben de fietsen meegenomen, dat is ideaal. De kinderen hebben ook erg genoten van de vakantie.

Hartelijk dank dat we deze ervaring met jullie camper mochten meemaken.


Hartelijke groet,


Teunis, Esther, Thijs, Noud (Sunlight)
Poederoijen, Juni 2021


Hallo Peter en Nicolien,


voor ons een verrassing, een weekje met jullie camper op stap. En........ inderdaad een verrassende mooie ervaring. Toppie!!!!

Eeerst naar Zutphen -> Bathmen -> via Sneek naar Bolsward. Over Afsluitdijk naar Den Helder en nog een overnachting bij Alkmaar en nu weer behouden thuis.

Wij vonden het geweldig leuk (eerst wel even spannend of alles goed zou gaan).

Succes met het verhuur van jullie mooie camper,


Groetjes,


Lean en Toos (Sunlight A70)
Brakel, Mei 2021


Hallo Peter en Nicolien


De afgelopen 5 dgn zijn wij voor het eerst met jullie camper op pad geweest en wat hebben we genoten!! Het weer zat helaas niet altijd even mee, maar desondanks hebben wij tussen de buien door veel moois van het Luimburgse landschap mogen zien.

Weg zijn met jullie camper is ons erg goed bevallen, er ontbrak het ons door de mate waarop jullie camper zo compleet was aan werkelijk niets. En hadden wij daadwerkelijk het zo gezegde huisje op wielen gevoel.

Heel erg bedankt voor het mogen lenen/gebruiken van jullie comfortabele camper.

We gaan dit absoluut vaker doen!


Lieve groet,


Jan en Anneke (Sunlight A70)


Poederoijen, April 2022


Op 1 april 2022 (jaaa en dat was geen grapje) werden wij wakker ergens in Duitsland bij een prachtige watermolen "Im Landkreis Rotenburg (Wümme Sittensen)". Heerlijk uitgerust van een nacht vol met sneeuw en een avond waarop er in Nederland voor vrijdag code geel was afgekondigd. Gelukkig merkten wij in de camper daar niet heel veel van. Ons ritje door dit winterse weer viel alles mee.


De eerste ochtend ontbijtje gemaakt, gewassen, tandjes gepoetst en op naar de veerboot in Puttgarden, op naar Rodby in Denemarken. Met een camper op een veerboot rijden is wel effe spannend maar blijk goed te kunnen en we kunnen relaxed naar Denemarken. Prachtige foto's gemaakt van de schitterende bruggen en spontaan op een camping campertje neergezet ter voorbereiding op de volgende trip naar Mons Klint waar ze de mooiste krijtrotsen hebben van Denemarken. Je moet wel ruim 1000 trappen nemen om bovenaan en weer beneden te komen. Heerlijk gewandeld op het strand, prachtige foto's gemaakt en de camper geparkeerd op een mooie camping in Mons Klint. Op de camping pretendeert men de mooiste plek van Denemarken te hebben om op de Dark Sky Area de Melkweg te kunnen zien. Het was een prachtige heldere en koude nacht en de camper stond zo'n 500 meter van de mooie plek om de sterren te zien schitteren aan de hemel. Kortom, prachtig en een geweldige ervaring rijker. 


De volgende dag op naar Kopenhagen en daar midden in de stad de camper geparkeerd en het Kastellet bezocht. Hierna de Amalienborg bezocht en de kroonjuwelen bekeken en de wisseling van de wacht waargenomen. Wat een statig spectacle. In de middag na de lunch op naar de vrijstad/staat Christiania. Wat een schitterende plek met mooie plekjes waar men in de jaren 60/70 een eigen vrijstaat heeft weten te creëren. Ook het operagebouw en stadspark om de burcht op onze wandeling terug naar de camper aangedaan. 

Wow, wat hebben we de eerste 2 dagen al veel gezien en gedaan. Maar onze trip moest naar Zweden, dus op naar de E20 richting Malmö om de doorreis naar Zweden te kunnen voortzetten. Via de westkust op naar Göthenburg om zo via de haven in Lila Varholmen naar de eilanden Hälsö/Ockerö/Röd/Hönö en Fotô te gaan. Dit was de bedoeling van onze trip naar Zweden. 

De beruchte vissoep eten bij Tullhuset, het visrestaurant op Hönö Kläva en Yes, missie geslaagd. Wat een avontuur. We waren op de fiets, dus de wijntjes welke perfect pasten bij dit gerecht smaakten ons wel. Bij terugkomst nog een flinke brug moeten trotseren en in de avond weer foto's kunnen maken van een schitterende zonsondergang. 


De volgende dag bijna 350 km gereden naar het noorden om het mooie weer te volgen naar Christivahaven. Rondom dit meer op 6 april mijn verjaardag gevierd in een versierde camper. Wat een feest. Het slechte weer was een beetje sneeuw, wat kou en dat konden we best trotseren, dus heerlijk geslapen, kachel aan en lekker dicht tegen elkaar onder de dekens. 


De volgende dag op naar Karlstad en via besneeuwde wegen naar een mooie plekje aan het Vänern meer. Het sneeuw, sneeuwt en sneeuwt en voor je het weet is de camper en het pad naar de weg bedenkt met zo'n 15cm sneeuw. Wat een belevenis. Dan maar 2 daagjes Off Grid en dat is in de camper prima vol te houden. Veel gewandeld, lekker gegeten en genoten van de prachtige sneeuw en geweldige omgeving.


De volgende dag de camper sneeuwvrij gemaakt en de weg opgezocht en warempel we reden zo weer rustig verder naar het zuiden; op naar het Vättern meer en we verlaten het winter wonderland. De winter getrotseerd rijden we naar Örebro waar nog een klein beetje sneeuw ligt, maar de wegen prima zijn. Het Slot en de slotgracht bezocht en heerlijk geluncht aan het water in een oude omgebouwde fabriek. We dalen verder af naar het zuiden en belanden in Trygg Hansa, in de gemeente Jovgskopnos. Camper gestald op de camper parkeerplaats en de volgende ochtend op de fiets naar de prachtige waterval, openluchtmuseum, een oude watermolen en op de terugweg bij toeval langs een schitterend kasteel waar we koffie wilden drinken, maar welke gesloten was. De mochten wel even rondkijken en keken onze ogen uit. Wat een schitterende locatie. In de middag op naar de veerboot op de fiets naar Visingsö. om daar over dit eiland te fietsen. Prachtig en Texel in het klein. 


De volgende dag op naar het Asnen, 't volgende meer aan het Nationaal park Norraryd's camping; wat een schitterende parel in dit mooie park. Met als kers op de taart een eigen privé sauna op het water waar we de middag/avond in kunnen relaxen. Toplocatie en heerlijk genieten van een prachtige nacht. Van de eigenaresse een fietstocht gekregen via Strava van 52 km. Door dit nationaal park; echt geweldig en op het eind van de dag zadelpijn en een prachtige herinnering rijker. In de middag de camper weer vol met schoon water gedaan, het toilet gecleaned en op naar Torup slot in Bara om daar de avond en nacht door te brengen. In de ochtend wordt je dan wakker en zie je het prachtige kasteel, slot, gracht en tuin. Dus op naar het ontbijt om een prachtige ochtendwandeling in de mooie omgeving. 


De bijna laatste dag op naar Malmö omdat we deze stad op de heenreis alleen doorkruist hebben met de camper. Malmö stad op de fiets bezocht en genoten van deze mooie stad. En ook nog even naar het mooie en hoogste gebouw, de Torso wezen kijken. Torino Torso is een gebouw welke door Calatrava is ontworpen en lijkt op een ruggengraad. Echt bijzonder om te zien. Vervolgens weer op naar Denemarken over de prachtige brug. Om zo in Kopenhagen nog even snel na te genieten van het prachtige Zweden.  Maar, tja, aan alles komt een einde; zo ook aan onze trip. Ticket geboekt voor het veer naar Puttgarden Duitsland om zo Denemarken via Rodby te verlaten. 


Omdat we nog niet geheel afscheid kunnen en willen nemen, gaan we via Bremen naar huis. Midden in Bremen een camperplaats gevonden; deze bleek volbezet te zijn. Dan maar weer wildkamperen (hebben we in Zweden en Denemarken vaak gedaan). We staan naast een volle en ongezellige camperplek, gewoon op een parkeerplaats, midden in Bremen. Dus op de fiets naar het centrum en de oude stad bezocht. 


Vandaag na 14 dagen heerlijke vakantie via Bremen de laatste 375 km gereden van de in totaal 3360 km's. Wat hebben we genoten van het prachtige Zweden, het schitterende Denemarken en jullie mooie camper en ons (t)huis op wielen, de afgelopen weken. Super thx en tot de volgende trip. 


Het was Super. Bedankt voor alles. We hebben genoten, liefs en tot snel. 


Sandra en Paul, Bommelerhoeve (Roller Team)


Wijk en Aalburg, maart 2022


Ons hulpconvooi naar Polen, de Oekraïnse grens. 

Het idee begint bij Dirk Klerk en Alexander Visser met 1 vrachtwagen met hulpgoederen naar de vluchtelingen uit Oekraïne. In nog geen week mondt het uit in een convooi van 6 vrachtwagens hulpgoederen, bestaande uit 20.000 rugzakken gevuld met de eerste behoefte levensmiddelen. Er zijn 7000 dozen met boodschappen samengesteld en daarnaast appels, sinaasappels, water, rugzakken etc, etc. Ten tijde van dit schrijven zijn we bijna de Duitse grens genaderd. Met 2 campers en 9 personen begeleiden we het convooi met 8 chauffeurs. De aanvankelijke spanning is bij ons in de camper omgeslagen in ontspanning. Bij het vertrek vandaag om 1300 uur waren onze vrouwen en sommige kinderen aanwezig om ons uit te zwaaien. Na een bemoedigend gebed konden we met hulp van onze Heere God op weg. Niemand van ons weet precies waar we terechtkomen en wat we gaan zien. We hopen op een goede reis en behouden aankomst en dat we iets moois kunnen bijdragen aan de ellende in de wereld, nu concreet de oorog in Oekraine. 


Wilbert (Sunlight A70)


Veenendaal, februari 2022


In deze bijzondere tijden (Covid) is de camper een ideale reisgenoot. Lekker "op onszelf" en gaan en staan waar we willen. De keuze om naar Denemarken te gaan was ook niet toevallig. Bij de start van deze korte vakantie had Denemarken net alle Covid maatregelen losgelaten. Iedereen was overal welkom en van al het "gedoe" van de afgelopen 2 jaar was niets te merken. 

De Roller Team Livingstone Duo (al snel omgedoopt tot "Rolmaatje") was ook een goede keuze. Voor 2 personen een ruime camper, van alle gemakken voorzien en goed uitgerust. Het grote bed is ideaal! De extra lengte (voor het bed) vraagt wel wat meer creativiteit bij het parkeren, de camper is ruim 6.40 lang. De kachel was deze vakantie nodig. Het was koud en het waaide hard. Binnen was daar echter niet veel van te merken. Behalve 's-nachts; dan was de kachel uit en bleven we vooral onder de wol. De camper was 's-morgens echter zo weer opgewarmd. 

We hebben veel "wild" gestaan; het lukte prima om 3-4 dagen "off-grid" te blijven. 

En uiteraard hebben we veel gezien: natuur, kliffen, hunebedden en de leuke dorpjes met de gezellige cafétjes. Kopenhagen stond ook op het programma. Een hele leuke stad! 

En mocht je die kant op gaan, kijk dan eens naar de "Margrietroute". Deze brengt je op de mooiste plekjes van Denemarken. 


Nicolien en Peter, wederom bedankt!


Petra en Richard. (Roller Team)


Gameren, Oktober 2021


Beste camperaars, beste Nicolien en Peter,

In oktober, een lang weekend in de herfstvakantie, met jullie camper weggeweest.

Wij, een gezin met 2 jongens van 5 en 7 jaar, zijn naar Duinrell geweest.

Wij hadden de droom om een camper voor onszelf aan te schaffen, dus dit was even een goede test.

En wat bleek? Het heeft ons doen inzien dat het voor nu, in deze fase van ons gezin, niet de beleving geeft zoals wij voor ogen hadden. En we waren er zo van overtuigd.....

Doet helemaal niks af aan jullie prachtige camper,  wat is die compleet uitgerust! Enorm pluspunt!!

En jullie zijn hartelijke mensen die de huurders overal over informeren en bereid zijn mee te helpen en denken.

Het campingleven (waar we wel al zeker bekend mee zijn) is echt wel aan ons besteed, maar voor nu nog even zonder eigen camper.

Wellicht komen we nog eens terug om nogmaals te camperen. Dan waarschijnlijk in een ander seizoen dan de herfst.

Bent toch veel op binnen aangewezen.

En wie weet.... valt het kwartje dan wel de andere kant op ;)

Bedankt voor alles en veel succes nog, we blijven jullie volgen op Facebook!

Groetjes Corné, Petra, Max, Jens. (Sunlight A70)


Sleeuwijk, Oktober 2021


Lieve Peter en Nicolien,


Van 8 oktober t/m 15 oktober zijn we met jullie caravan op vakantie geweest.
Altijd al eens willen doen en zeer benieuwd of het aan onze verwachtingen zou voldoen. Nou dat heeft het zeker!!
We hebben zo ontzettend genoten.
En ook een mooie route gereden. Via Limburg naar de Ardennen, Luxemburg en vanaf daar de Moezel gevolgd tot aan Koblenz. Daarna de Rijn gevolgd naar huis. Wij vonden de Ardennen het mooist, een schitterende ruwe natuur.
Met 2 volwassenen in een grote camper vonden wij fijn, mede omdat je in oktober niet snel buiten kunt zitten/ bbq-en/ eten. We gingen iedere dag op pad want je wilt natuurlijk wel wat zien maar koken, eten en de avond doorbrengen gebeurt binnen.
De camper was echt af! Schoon en met ruim voldoende inventaris, zelfs boterhamzakjes, aluminiumfolie en wat je maar kan bedenken.
Ook de uitleg was goed en als je iets wilt weten bel je Peter even.

Volgend jaar gaan we heel graag weer op pad!!

Lieve groet van Rob en Hendry (Sunlight A70)

Camper gehuurd door Sander en Lobke
gastenboek input met dank aan Hendry en Rob
gastenboek inbreng met dank aan Hendry en Rob
huuronzecamper bedankt Hendry en Rob voor het delen

Nederhemert - Maart 2021


Afgelopen weekend zijn we met de camper op stap geweest. Onze allereerste ervaring met "camperen". Best een uitdaging met twee volwasseren en drie kleintjes. Het was in het begin even wennen. Hoe werkt alles en waar zitten alle knopjes ;-).

Binnen een half uur hadden we onze eerste picnic stop. We waren nog vlakbij huis, maar voelden ons al helemaal "op vakantie". We hebben ontzettend genoten van even weg in ons eigen land. Wat we zo leuk vonden aan het camperen is dat elke dag een verrassing is. Waar zullen we vanavond slapen? Omdat je je eigen huis op wielen hebt, wat ook nog eens erg compleet was qua voorzieningen ervoeren we weinig druk. We hadden immers alles bij de hand! Al met al hebben we ontzettend genoten en we hebben nu al zin in ons volgende camperavontuur! ;-)


Familie van de Werken (Sunlight A70)
Drimmelen - Februari 2021


Mijn vrouw en ik huurden in maart 2021 de camper van Peter en Nicolien voor een weekend in Nederland, gewoon er even tussenuit in deze turbulente tijden.

Het was een geweldige ervaring, ophalen en terugbrengen verliep vlot en het voertuig was goed voorbereid op onze reis, ondanks dat het seizoen nog niet begonnen was, wilde Peter en Nicolien met alle liefde de camper verhuurklaar maken. De camper, een Sunlight A70 die we huurden was eersteklas. schoon, modern, goed gepresenteerd, makkelijk te besturen en alle documentatie was aanwezig, indien nodig.

We zijn van de Veluwe richting Drenthe gereden om daar de hunebedden tocht te voltooien, overnacht hebben we op een staatbosbeheer camping die van alle gemakken was voorzien, warm water, schone douche en alles netjes geregeld qua 1,5 mtr. De laatste nacht is er overnacht bij slot Loevestein, om de ochtend wakker te worden met super mooi uitzicht over de waal en het natuurgebied Stroomdalgrasland, in één woord geweldig.

Zouden we dit in de toekomst nog een keer doen? Jazeker, de camper is met uitstek geschikt om in de huidige tijd van COVID jezelf met je gezin te verplaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken.


Groet,


Nick en Marieke (Sunlight A70)
Brakel - September 2020


Peter & Nicolien,


Afgelopen week hebben wij heerlijk gebruikgemaakt van jullie camper. Werkelijk alles zit er op en aan :-). Top!

Onze reis was tot het laatst onbekend. We lieten het afhangen van het weer en jawel, Corona. Uiteindelijk zijn we in Duitsland beland, in de Moezel regio. Eerst veel op camperplekken met minimale of geen voorzieningen, maar wel echt aan de Moezel. Gaaf, Top! Daarna doorgereden naar Mosel Island, camping met wat meer voorzieningen en op een soort eiland in de Moezel. Heerlijk.

Helaas gooide het koude weer icm onze kleine jongen van 4,5 maan wat roet in het eten, waardoor we iets eerder naar huis zijn gekomen. Maar dat had helemaal niks met het camperen en jullie camper te maken.

Nogmaals bvedankt voor jullie fijne plekjeen wie weet tot een volgende keer!


Groetjes, Peter en Esther (Sunlight A70)
Heukelom – juli 2020


Beste Peter en Nicolien


Wij hebben genoten van jullie fijne en zeer complete camper. Hij is echt van alle gemakken voorzien. Onze ronde door Nederland begon in Zuid-Limburg (Valkenburg). Onze tocht werd vervolgd naar de Veluwe (Hoenderloo). Vanuit daar zijn we naar Overijssel gereden (Nijverdal). Onderweg hebben we verschillende attracties bezocht. Onze tocht ging verder naar Drenthe en Noord-Holland om vervolgens te eindigen in Zeeland.

Voor ons was het de eerste ervaring in een camper. Dit was echt geweldig. Onze 4 kinderen vonden het een ware belevenis.

Bedankt, Peter en Nicolien!


Jeroen, Renske, Tess, Gwen, Tygo, Xara (Sunlight A70)

Teteringen - Mei 2021


De eerste keer met de camper weg met 2 volwassenen en 2 kinderen (1 baby). We hebben boven verwachting goed geslapen. Ook de kinderen!

De camper is van alle gemakken voorzien en wijst zich vanzelf. Bij twijfel is er een uitgebreide manual. Zeer fijn. Hij rijdt heerlijk. We hebben 2 campings aangedaan. In Noord-Holland aan de kust genoten van de lammetjes op stal. Helaas zat het weer niet mee en door covid zijn je opties met 2 kinderen dan wat beperkt maar het is zeker voor herhaling vatbaar. We willen graag nog een keer huren met mooier weer.

Bedankt voor alles!!


Vriendelijke groet,


Sander, Lobke, Sven en Lise. (Sunlight A70)

Oosterhout - 2020


Lieve Peter en Nicolien,


Na een heerlijke week weer thuis in ons Oosterhout. En wat hebben we genoten van jullie heerlijke camper; wat was het leuk!!

We hebben in één week een rondje Nederland gedaan. Via Appeltern naar Ootmarsum, daarna 'n stop in Leeuwarden. Volgende dag over de afsluitdijk naar Noord-Scharwoude. En de laatste 2 nachten in Wassenaar. Echt.... wat is Nederland mooi. En de vrijheid die je hebt voelt heerlijk. Ik heb de koeien gemolken en ben bij Marc Rutte op de thee geweest (hij was niet thuis).

We hebben binnen één week voor twee weken plezier gehad.

Dank jullie wel dat we dit mochten beleven.


Peter & Carolien (Sunlight A70)

Stolwijk - juni 2020


Hoi Peter en Nicoline,


Onze camperervaring was helemaal top, we hebben genoten van het mooie weer en jullie prachtige camper.

We hebben rondje N.L gedaan, en zijn begonnen in burgh haamstede, Petten, Nieuw leusen, Veluwemeer en laatste op de loonse en drunense duinen.

De eerste en de laatste bestemming waren de mooiste.

Via google zijn we achter de campeerplek met hottube in nieuw leusen gekomen, en dit is zeker een aanrader..

De camper was heel netjes en zeer compleet ingericht. En we hebben een zeer duidelijke uitleg gekregen van de eigenaar voor vertrek.

We gaan zeker in de toekomst nogmaals op pad met een camper, maar weten nog niet of we er ook zelf 1 zullen aanschaffen.

We hebben een zeer geslaagde campervakantie gehad.


Groetjes,


Libertus en Andrea (Sunlight A70)

Leuke camperfoto dankzij Libertus en Andrea als camperhuurders
Leuke camperfoto dankzij Libertus en Andrea als camperhuurders 1
Leuke camperfoto dankzij Libertus en Andrea als camperhuurders 3
Leuke camperfoto dankzij Libertus en Andrea als camperhuurders 4
huuronzecamper bedankt Peter en Carolien voor het delen 1
huuronzecamper bedankt Peter en Carolien voor het delen 2
huuronzecamper bedankt Peter en Carolien voor het delen 3

Waalwijk - april 2015


Beste Peter en Nicolien


Dit was onze eerste kennismaking met een camper. Daar we 4 weken door Amerika gaan trekken met een camper wilden we eerst wat ervaring opdoen. Nu, het was SUPER. Wij, die een caravan hebben, genoten van de royale ruimte in de camper. En het rijden ging prima. We hebben heerlijk geslapen, dankzij het goede matras in de bedstee. Compleet ingericht, en van alle gemakken voorzien. 

1 week zijn we weggeweest. We zijn in Zuid-Limburg begonnen, 2e dag naar omgeving Trier, 3e en 4e dag in de buurt van Straatsburg, 5e dag Nancy, 6e dag Diekirch, 7e dag schoonmaken en naar huis. 

Het is ons prima bevallen. Ook bedankt voor jullie warme ontvangst en uitgebreide informatie vooraf. 


Groetjes,


Mary en Hans (Knaus Sun Traveller)
Hilversum - november 2014


Beste mede-camperaars,


We zijn net terug van onze 2 maanden durende campervakantie. Het was wéér zó héérlijk!! Vorig jaar hebben we al geoefend en nu wilden we weer hetzelfde concept!

Wat we allemaal gezien hebben:

Heuvels – Bergen, Meren – Zeeën, Landweggetjes – snelwegen van België tot en met Spanje was interessant. We stonden ’s-nachts op campings, in villawijken, aan het strand, bij het bos, bij sportvelden, aan de rivier.

En steeds weer: was de camper “ons huisje”. Genieten hoor om “thuis” te komenen hoe heerlijk lag “de bedstee”.

Het is zo’n leuke manier om te freewheelen. Wat een vrijheid, wat een wereld ontdekken.

Bedankt Peter en Nicolien

Jullie camper is een topper.


Veel groeten,


Jan + Sarien (Knaus Sun Traveller)
Nieuwaal - september 2014


Beste Lezers,


Hier een verslag van onze 1e campervakantie. 3 Weken door Frankrijk met deze geweldige camper!

26/08 Na het inpakken van de camper vertrekken we rond 12:00 naar Aarlen en we overnachten op een prima doorreiscamping

27/08 Richting Gigny-sur-Saone, een mooi Frans dorpje waar we ’s-Avonds nog een mooie fietstocht maken. Want na heel veel regen onderweg is het hier nu heerlijk weer.

28/08 Naar Vallon pon-d’arc in de Ardeche; hier blijven we een aantal dagen op camping La Robine. Leuke en kindvriendelijke camping aan de Ardeche met mooie visplaatsen voor Dirk-Jan. Veel zon en ± 30°C.

01/09 Rijden we naar Doussard, aan het meer van Annecy; hier blijven we 2 dagen. We maken een prachtige fietstocht om het meer met een tussenstop in het plaatsje Annecy welke een bezoekje meer dan waard is.

03/09 Naar Chamonix op een eenvoudige, mooie camping aan de Mont Blanc. We hebben hier een aantal super mooie wandeltochten gemaakt. Met de kabelbaan omhoog en vanaf daar veel mogelijkheden. Ook hebben we ijsgrotten bezocht en natuurlijk de Mont Blanc.

07/09 Rijden we via Zwisterland naar het sprookjesachtige dorp Eguisheim in de Elzas. Heerlijk klimaat en in deze wijnstreek is het heel toeristisch. We maken hier nog een lange wandeling langs meerdere oude kastelen.

11/09 Gaan we naar Trier en overnachten we voor het eerst op een camperplaats. Trier zelf valt ons wat tegen en we besluiten al snel dat we verder gaan rijden.

12/09 Bernkastel-Kues mooie camping aan de Moezel, alleen het weer valt voor het eerst deze vakantie wat tegen.

13/09 Naar Gulpen in Limburg op camping Panorama. Prima camping!

14/09 Weer naar huis!

We hebben genoten van onze reis en de camper is ons heel goed bevallen. Bedankt dat we de camper mochten gebruiken en wie weet: tot een volgende keer!


Hartelijke Groeten,


Dirk-Jan, Rianne en Norah 
Oud-Heusden - juni 2014


Heerlijk met de camper naar Hulsberg in Limburg geweest. De camper is van alle gemakken voorzien, dus alleen je eigen spullen inpakken en wegwezen!

We hebben een paar heerlijke dagen gehad en we gaan het zeker in de zomervakantie nog eens doen (en dan echt rondtrekken, want dat doe je niet in 3 dagen).


Groetjes, Peter, Ellis, Joëlle, Noa. 
Groningen - mei 2014


Beste Peter en Nicolien,


Dank voor het gebruik van de camper. Onze reis naar de Franse kust is mede door de camper subliem geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.


Groetjes,


Jop en Peter
Zwaag - mei 2014


Hoi Peter en Nicolien,


Na een lekker bakje koffie en een goeie uitleg over het gebruik van de camper, konden we aan onze reis beginnen. 

Eerste nacht zijn we in Luxemburg geweest, op camping Birkelt in Larochette. Leuke familiecamping, leuk voor de kinderen (zwembad, crossbaan, tafeltennis).
Tweede nacht in de Vosges geslapen in het dorpje Vittel. Erg gezellig dorpje aan een riviertje.
Derde nacht zouden we bij het meer van Geneve slapen, maar het zag er helemaal zwart van de muggen. Je kon er niet normaal lopen, dus de boel weer ingepakt en vertrokken. Geslapen in Annecy. Wat een prachtige omgeving. Nu we toch in de buurt zijn, dan moeten we natuurlijk ook de Mont Blanc zien. We hoorden al dat het zou sneeuwen, maar wilde hem niet mislopen. Nadat we aankwamen in Chamonix, hadden we natte sneeuw. We hebben een trein genomen; deze ging heel steil omhoog. Boven sneeuwde het, erg leuk. Ze hadden daar ijsgrottenen de grootste gletsjer van Frankrijk, heel indrukwekkend. Het restaurant boven is superduur. 
Vierde nacht geslapen op camping De la Mer de Glace. Echt supermooi wakkerworden. Je weet niet wat je ziet; je kijkt uit op de Mont-Blanc.
Dag vijf omhoog met de kabelbaan; 3842m omhoog, helemaal te gek, maar ook heel spannend. 60 Mensen in een bakkie, maar wat een ervaring. Prachtig uitzicht op de Mont-Blanc. Nadeel is het hoogteverschil; je wordt duizelig en je ademhaling is anders. De kinderen hadden last van hun oren. Maar het was het dik waard. Na alle kou wilden we toch wel iets warmer weer. Dus we gingen richting Valance. We wilden even relaxen na al dat reizen en die indrukken. We hadden een leuke camping uitgezocht. Chateauneuf-sur-Isere heette het plaatsje, camping Le Soleil Fruité. Zeer verzorgt. Met overdekt zwembad en goed restaurant. 
Dag zeven en acht zijn we bij Opa en Oma geweest; deze wonen in Frankrijk in de Bourgogne, plaatsje Lesme, vlakbij Bourbon Lancy.  Het waren regenachtige, koude dagen, dus zaten we lekker warm binnen bij opa en oma. 
Dag negen. Eerst een leuke Brocante bezocht met opa en oma, daarna de reis voortgezet, nu helaas alweer richting België. Een mooie route: Auxerre, Troyes, Chalons en Champagne, binnendoor, een prachtige route. Gestopt bij Charleville bij camping Mont Olympe. Prachtige camping, goeie doorreiscamping.
Dag tien een mooie afsluiter in het Belgische Coo op camping de la Cascade. Op de camping is niet veel te doen, maar je staat midden in het dorp. Plopsaland op 5 minuten lopen. Een heel leuk pretpark voor de hele kleintjes maar ook voor iets oudere kinderen. Lekker gegeten in het dorp. Echt van alles te doen daar. 
Dag elf vroeg alles inpakken en schoonmaken; terug naar Nederland.

We hebben genoten van onze reis; het weer heeft ons niet meegezeten, maar voor de rest was het top. Tip voor de kinderen is autobingo; je doet een spel maar ziet evengoed alles om je heen.

De camper was heel goed verzorgd en van alles voorzien. Alles was je nodig hebt is aanwezig. Super bedankt voor het lenen.


Groetjes, Stephan, Sabine, Max en Lexie
Hilversum - november 2013


Hallo Peter en Nicolien en alle camperaars,


Jullie hebben een goede keuze gemaakt. We zijn gevallen voor de ruime camper en het frisse blauwe interieur.

De camper biedt je alles wat je wenst:

- een heerlijke doucheruimte

- een ruime keuken

- lekkere bedden

- een stabiel rijgedrag

- en sfeer

 

Onze reis zat vol verrassingen; wat je ook doet, als het saai wordt ga je gewoon weer verder op zoek naar een nieuw avontuur.

Aanraders uit onze trip door Frankrijk en Spanje:

- Orange: een enorm antiek Romeins theater; doe de audio-tour.

- d’Aigues Mortes: verken de ommuurde stad en fiets naar Le Grau du Roi.

- Beziers: fiets langs het Canal du Midi, de l’Orb en bewonder de neuf écluses.

- Pérenas: heel veel brocante te koop. De kern is middeleeuws en vol creatieve kunstenaars.

- Carcassonne: de mooiste vestingstad van Europa met een dubbele muur rond de burcht. Veel leuke winkeltjes.

- Girona: geniet weer van een oud bewaarde stad doorkruist door een rivier; heel bijzonder.

- Platja d’Aro: als je wilt zonnen, zwemmen en winkelen. Veel commercie.

- Nevers en Auxerre: mooie steden aan de Loire waar verleden en heden uniek samengaan. Top!

In het naseizoen hadden we veel zon, volop zomer en een gezellige drukte. Overal waren we welkom met de camper, behalve op het strand van l’Estartit, waar politie ons wegstuurde.

We hebben overnacht:

- 2 x op een camping

- 15 x op camperplaatsen

- 20 x op eigen gevonden plaatsen.

Terugkomende waren de avonden erg koud, maar de steden maakten het de moeite van het bezoek waard.

We hebben het heerlijk gehad, kwamen elke keer weer ‘thuis’ en slapen in de bedstee was heerlijk!! Ideaal!!

PS. Bij de moeilijke momenten waren jullie er! Bedankt.


Jan en Sarien
Almkerk - augustus 2013


Peter en Nicolien,


Na weken van voorpret, routes uitpuzzelen en gezellige avondjes met elkaar is het dan zover. We gaan een rondreis door Engeland maken met jullie camper. We gaan met de boot naar Dover, en moeten nu dus links rijden. We rijden door de charmante streek met prachtige huisjes van Devon en de schitterende kust van Cornwall. De nationale park van Dartmoor en Tixmoor, door Brecon en Breacons national park. Wales en als laatste naar Snowdonia. Schitterende bergen, kusten, beekjes, watervallen!! Kortom teveel om op te noemen.

Elke avond zochten we een andere camping; de ene keer bij een boer, de andere keer langs de kust, dan weer in de bossen. Steeds weer een verrassing. Maar daardoor ook erg leuk. Met z’n vieren in de camper ging ook heel goed; we waren echt een super team. De mannen zorgden steeds voor de ‘buitenboel’, de luifel, het water en het sanitair, en de dames waren van de ‘catering’. We hebben een onvergetelijke trip gemaakt in Engeland. En hadden ook super goed weertje.

We vonden jullie persoonlijke aandacht erg attent en hebben genoten van jullie flesje wijn.

Bedankt voor het “lenen” van jullie camper; we hebben er heel erg van genoten.


Groetjes,


Hans en Anja, Kor en Thérèse 
Zeist - augustus 2013


Beste Peter en Nicolien,


Onze eerste campervakantie samen met onze 3 kinderen, dus meteen goed aangepakt. Met de heerlijke camper volgeladen met eigen spulletjes en proviand klaar voor een reis van 3 weken naar Noorwegen. Dit stond al langer op het programma nadat we 14 jaar geleden een paar dagen naar Zweden waren geweest en hoorden dat Noorwegen nog mooier moest zijn.

Op de dag van vertrek gold een weeralarm in Oost-Nederland en hebben we geweten. Na 30 minuten rijden toch maar een parkeerplaats opgezocht om de ergste storm voorbij te laten gaan. Toen bewees de luxe van een camper zich direct omdat we aan tafel een spelletje konden doen en naar de wc gaan zonder naar buiten te hoeven. De eerste dag zijn we met het noodweer opgereden naar Hamburg. Peter had nog gezegd dat hij nieuwe ruitenwisserbladen erop had gezet en daar waren we erg gelukkig mee. De tweede dag klaar het op en zijn we naar Hirtshals, het noordelijkste puntje van Denemarken, gereden. De weg leidde ons vooral langs enorme graanvelden en was niet echt boeiend. Gelukkig vermaakten de kids zich uitstekend met boekjes, spelletjes en af en toe een film.

Hirtshals was net als Hamburg een passantencamping, maar wel een stuk mooier gelegen onder aan de vuurtoren. De dag erna hadden we pas ronde de lunchtijd de boot dus even de fietsen afgeladen en met z’n vijven de boel verkend. Erg leuk om dit in een vreemd land te doen, iets wat we hiervoor eigenlijk nog nooit gedaan hadden.

De boottocht Hirtshals – Larvik is vooral erg efficient met vertier voor iedereen. Wij hadden een mooi plekje op het achterdek en de kinderen keken hun ogen uit op de boot. Bij aankomst in Larvik bleek dat het contract met het saai ogende Denemarken niet groter kon zijn. Allemaal gezellige huisjes en direct wegen die ons enkele honderden meters over fjorden heen brachten. Onze eerste camping hadden we van tevoren al besproken, iets wat in Noorwegen nergens nodig bleek te zijn. Het was een familiecamping bij Kragero op terrassen rondom een kleine baai met een zwembad in de rotsen waar continu zeewater in werd gepompt. Heel leuk en ook een aantal andere Nederlanders (vooral leuk voor de kids). Achteraf bleek dit de enige camping te wezen met Nederlandse kinderen. Op de fiets naar het stadje Kragero, wat ons leerde dat 5 km in Nederland fietsen toch wel iets anders is dan 5 km in Noorwegen.

Kragero is een erg leuk stadje met, zoals bijna overal in Noorwegen, houten huizen, hier in allerlei kleuren geschilderd.

Nog 4 dagen chillen langs de kust naar Mandal gereden. Onderweg nog langs plaatsjes gekomen, waarvan je denkt dat het een openluchtmuseum is. Alles wit en veel met mooie rozen ervoor. In Mandal leuke camping aan het strand en onder de bomen. ’s-Nachts noodweer dat ons als onervaren campeerders wel leerde om de boel ’s-avonds al op te ruimen…

Toen door naar Stavanger, een levendige stad met een oude wijk met wederom alleen maar witte houten huisjes. Dit gecombineerd met een heel stadscentrum rondom een haven, was een mooie combi.

De weg van Stavanger naar Bergen gaat via de mooiste kustwegen, maar heeft ook 2 veerdiensten waardoor het nog een hele trip is die we in tweeën hebben gedeeld met een overnachting op een rots direct boven het meer van Aksdal. De volgende dag door naar Bergen; wat een mooie en vriendelijke stad met replica’s van een houten wijk uit ca 1300 (donker hout, niet wit), waarbij ook de straten van hout zijn. Een heel mooi museum met walvis skeletten, maar ook mooie winkelstraten, alles op loopafstand rond, wederom, een haven waar de mooiste vissen worden verhandeld. Die nacht op een camping in de buurt geslapen en de dag erna in de ochtend terug Bergen in gegaan om ’s-middags over wederom een fantastisch weg in Voss uit te komen.

De dag erna via hele smalle weggetjes en weer een ferry de doorsteek gemaakt naar de hoogvlakte en daar bij een bergmeer alleen op een grasveld van enkele hectaren groot overnacht. De dag erop bleek waarom de meer ervaren campeerders ergens anders waren gaan staan want na weer een grote regenbui werd het wegkomen nog wel spannend.

Toen doorgereden richting Oslo om 2 dagen op een heel relaxte camping direct aan een fjord te mogen zitten. Op zaterdag naar Oslo gereden en daar de belangrijkste route rondom het koninklijk paleis, concertgebouw, raadhuis en universiteit te zien, temidden van straatartiesten. De weg terug bracht ons nog naar de drama van 2 jaar geleden met een monument ter nagedachtenis aan de absurde daad Breivic.

Na een nacht op een nabijgelegen camping waar veel locals waren ivm een festival “you can see locals get drunk”, doorgegaan naar een leuke camping bij het stadje Stavern. Gisteren de boot genomen vanuit Larvic naar Hirtshals en vandaag de rit gemaakt naar een leuke camping tussen Bremen en Osnabruck. Morgen nog 2,5 uur en dan zit het er helaas weer op. 3 weken in een voor ons onbekende wereld; onze conclusie van deze periode:

- dit vergeten we ons leven niet meer.

- Noorwegen is een fantastisch land en uitermate geschikt om met de camper te doen.

- je fietsen bij je te hebben in een vreemd land is erg leuk.

- vooraf nadenken welke camping je wilt hebben voorkomt veel zoekwerk.

- de camper heeft het prima gedaan, voldoende power en een heerlijke garage.

- over 2 jaar willen we Kroatie gaan zien, dus wellicht verderop in dit schrift ons vervolg.


Dank en groet,


Ole, Jip en Pien, Marieke en Tom
Ter Aar - juni 2013


Beste Peter en Nicolien


We hebben er even over na moeten denken maar toch besloten om met de camper op vakantie te gaan. En het is ons heel goed bevallen. Ons zoontje Thijs (2 jaar) vond het fantastisch om ‘helemaal bovenin te slapen!’ 

We zijn in Limburg,  België en Zeeland geweest en heel mooi weer gehad.

Vandaag gaan we weer naar huis en het regent flink! Ach, maakt niet uit; we hebben een hele leuke vakantie gehad.


Groetjes,


Marcel, Tessa en Thijs
Ouderkerk a/d IJssel - juni 2013


Beste Peter en Nicolien,


Onze eerste camperervaring was super. We zijn één week naar Zuid-Frankrijk geweest. Om precies te zijn naar Bourg d'Oisans. Met als reden dat Remko Alpe d'Huzes wilde fietsen. 

Vandaag, 6 juni (één dag voor vertrek richting Nederland). De dag van Alpe d'Huzes. Remko heeft 5x de Alp beklommen; een super goede en gave prestatie om een keer mee te maken. Het is een heel spectakel, met heel veel fietsers op onze camping. 

Morgen vertrekken we weer richting Nederland, onderweg gaan we een leuke camping zoeken om nog een nachtje te slapen. Het was een super leuke en gezellige week en het was veel te snel voorbij/


Bedankt; het was erg leuk. 


Groetjes, Remko, Chantal, Timo en Anouk. 
Eindhoven - mei 2013


Beste Peter, Nicolien en andere camperaars, 


Als het straks zo ver is om van ’t pensioen te gaan genieten zijn we benieuwd of het camperleven wat voor ons is. Anja was in eerste instantie niet zo enthousiast, want na ons kampeerleven met tent en naderhand caravan, zijn we inmiddels ook wel verwend met het luxe hotel-vakantie-vieren.

Maar, nadat Anja wat op internet rond had gesnuffeld, was ze toch enthousiast geworden, met name door de leuke referenties van de huurcamper van Peter en Nicolien.

Omdat ik wat avontuurlijker ben ingesteld (militair) had ik erg veel zin om een camper te proberen, omdat je alle vrijheid hebt, en je eigen “hotel” op wielen meehebt, met je eigen proviand, water, gas, dus helemaal zelf-supporting. Dat is even wat anders als de “militaire vakanties” met rugzak naar Bosnië, Macedonië en Afghanistan, waarbij je zelf alles mee moet slepen. Zo toch uiteindelijk samen op pad, en plannen gemaakt richting Gardameer, Italië, met dagelijks zo’n 250-300 km en de Partnachklamm in Garmisch-Partenkirche onderweg meepikken.

Om ook van diverse plaatsen te genieten hebben we gekozen om dus per dag niet te veel kilometers te maken, zodat er voldoende tijd blijft om te wandelen, te fietsen en een terrasje te pakken. Maar elke planning is gemaakt om er vanaf te wijken; het weer in Europa was overal niet best, ook in Italie niet, dus hebben we besloten om in plaats van snelwegkilometers lekker binnendoor te touren, en ook mooiere, grotere plaatsen aan te doen, zodat er wat te schuilen viel bij slecht weer. Uiteindelijk heeft onze route er als volgt uitgezien, met de daarbij behorende (soms meerdere) overnachtingen: Koblenz, Stuttgart, Bodensee, klein plaatsje Degernau (fantastische camperplek in een boomgaard met zeer vriendelijke eigenaar), Titisee, (in de Wutach Schlucht een mooie kloof gelopen) en vervolgens langzaamaan terug richting Nederland via Freiburg, Karlsruhe naar Cochem en Longuich aan de Moezel.

Via de mooie duitse Eifel, de belgische Ardennen en ons eigen Limburg weer terug naar Eindhoven.

Nou ondanks het slechte weer een mooie ervaring rijker en ons beiden lijkt het geweldig om straks met pensioen een eigen campertje te kopen.

Peter en Nicolien, bedankt dat wij gebruik konden maken van jullie mooie, complete camper.


Groeten,


Jan + Anja

PS. De laatste avon hebben we zelfs de kachel even aan gehad (eind mei 2013!)
Veghel - mei 2013


Beste Peter en Nicolien,


Wij hebben een hele fijne vakantie gehad, mede door jullie goed verzorgde camper. Hij rijdt erg fijn en is goed voorzien.

Het rijden en touren met de camper ons zo goed bevallen dat we zeker nog eens met een camper op vakantie zullen gaan. Wij hebben erg veel gezien (o.a. Wenen en Venetië).

Erg fijn was dat de we fietsen mee konden nemen. We hebben dan ook gefietst (o.a. ronde de Chiemsee in Duitsland).

Ook onze 3 kinderen hebben een hele fijne vakantie gehad en vonden het erg leuk om in de alkoof te slapen.

Hartelijk bedankt voor al jullie goede zorgen.


Vele groeten,


Mark, Femke, Mirte, Sanne en Mare
Kerkwijk - februari 2013


Door de verhuurder:


Vanaf februari 2013 beschikken wij over een andere camper. Onderstaande reviews hebben wij laten staan omdat het niet alleen over de camper, maar ook informatie over campings, routes en de verhuurders geeft. Deze kunnen u wellicht in de toekomst van dienst zijn.
Rosmalen - mei 2012


Beste Nicolien en Peter


Door ons de eerste ervaring met jullie ruime camper. Je huis bij de hand en zo is dat ook echt! We hebben zowel de camperplaatsen (1 nacht) als de campings uitgeprobeerd. Dit kwam omdat we kinderen bij ons hadden; Noa 16 en Sverre 13 jaar. De camperplekken zijn drukker, maar dan ook ingericht op camperaars en op de camping ervaar je wat meer rust.

De camper is goed voorzien van alles. Persoonlijk vinden we het wel prettiger drinken van een wijntje uit een echt glas.

De vast slaapplaatsen waardoor er geen verbouwing nodig is; super!

De kinderen hebben erg genoten van hun hutje in de nok van het dak. Leo vond het heerlijk rijden en voelde zich als een vis in het water in en met de camper; ook de grootte vond hij fijn.

Inge ziet meer in een wat kleiner formaat; een ruim busmodel. Als het aan mij gelegen had, dan waren we er meteen 4 weken mee op pad gegaan. Het was ronduit te kort. Mogelijk gaan we hem nog eens langer huren of jullie nieuwe als deze verkocht is.

Jullie persoonlijke manier van verhuur spreekt ons erg aan. Het lijkt ons aardig wat werk, iedere keer de uitleg, de praatjes en de kopjes koffie. Dank jullie wel voor dit alles.


Hartelijke groeten van Leo + Inge en Noa en Sverre
Bronnegerveen - april 2012


Beste lezers van dit gastenboek,


Al 3 jaar hebben mijn man en ik de gewoonte om met mijn moeder van nu 90 jaar een weekje in het voorjaar met haar met een camper te toeren. Voorheen was het géén camper van Peter en Nicolien.

Dan we hun camper huren ligt aan het feit dat Peter en Nicolien dichtbij mij moeder wonen en wij dus weinig gesleep hebben met moeder en spullen. Wij kenden deze camper al en wisten dat hij heerlijk ruim en confortabel is; ook al zijn we maar met 3 personen.

We hebben meer ruimte om moeder te verzorgen en meer privacy.

Als moeder om 21.00 uur haar bedje achter het gordijntje in kruipt, kunnen wij nog een lekker leesavondje houden bij goede verlichting.

De camper rijdt lekker, zit lekker, slaapt lekker, kookt lekker en de douche heb ik ook gebruikt, want we houden van “wild” camperen en stonden op mooie doodlopende of achteraf weggetjes of parkeerplekken hier rond de mergelroute in Limburg. We rijden per dag maar weinig kilometers omdat het anders teveel wordt voor moeder. We keutelen wat rond de camper, gaan weer naar binnen naar de warme kachel (het is toch koud deze week) en lezen in onze mooie boeken of doen samen een dutje wanneer we dat willen. Heerlijk zo’n rijdend huis met alles erop en erin, wie doet ons wat?

Moeder geniet met volle teugen en daar doen we het voor.

Doordat het toch was koud is hebben we matjes meegenomen zodat we niet gelijk op een koude vloer staan ’s-nachts als het koud is; voor moeder een must.

We hebben zelfs een wc-mat meegenomen en dat voelt lekker aan. Ook hebben we een tuinslag met koppeling gekocht om water te tanken; handiger. (P&N: deze hebben we overgenomen en hoort nu bij het inventaris). De jerrycan vulden wij als reserve.

Peter en Nicolien zijn goed bereikbaar voor als je ze even nodig hebt voor raad als er iets is. Het probleem wordt dan ook meteen opgelost.

Prima en hartelijke mensen!

Volgend jaar wil mijn moeder weer met deze camper weg dus…. niet wegdoen Peter en Nicolien want dan hebben wij een probleem!

Dank je voor jullie gastvrijheid, service en vriendelijkheid en vooral de goede verzorging van jullie heerlijke camper.


Liefs,


Geertje, Ab en oma Rie
Wageningen - oktober 2011


De camper iets later opgehaald dan gepland was in verband met een defect aan de kilometerteller/snelheidsmeter. Uiteindelijk in goed overleg met Peter en Nicolien besloten om met een defecte meter op pad te gaan. We wilden graag weg en hebben een iphone app ingezet om via de GPS de juiste snelheid en kilometerstand te kunnen aflezen. 

Onze start verliep wat traag en uiteindelijk brachten we de eerste nacht door bij bakkerij Hardeman in Wijk en Aalburg aan de Maas. Voor 5 euro een prima plek met stroom.

 

De volgende ochtend vertrokken we via Antwerpen naar de Belgische kust waar we uiteindelijk vlak voor Panne een camping vonden waar we een prima plek kregen waar de kinderen lekker konden voetballen en spelen.

 

Vroeg vertrekken is aan ons niet besteed, dus komen we rond lunchtij aan in een voorstad van Calais. Hier doen we boodschappen in een van de grootste supermarkten die we ooit gezien hadden. Moeilijk om al die lekkere dingen te laten staan.

 

Daarna probeerden we in Calais bij de hoovercrafts te kijken, maar deze waren al 10 jaar niet meer in gebruik (ivm de komst van de kanaaltunnel). Daarna reden we door het centrum van Calais en vonden bij toeval een mooi gelegen camping naast de ingang van de haven waar de ferry naar Engelang aanmeert. Erg mooi uitzicht, vooral in het donker.

 

Vanuit Calais volgen we de kust naar het zuiden. Na veel kronkelige wegen met mooie uitzichten komen we op een prachtige camping municipal in Quiberville terecht. Er is niemand van het beheer, maar we kunnen er gewoon inruiden en hebben een mooie plek met stroom.

 

De volgende ochtend gaan we wandelen op het strand wat vlak naast de camping is. Daarna kunnen we nog steeds geen beheerder vinden en betalen we dus maar “per envelop”. We tijden weer naar het noorden en komen terecht in Fort-Mahon-Plage waar we wederom een mooie plek met stroom hebben gekregen.

 

Na het bekijken van de kust (strand) in Fort-Mahon-Plage rijden we langs een iets andere route terug richting België. Helaas is langs de Belgische kust geen camping te vinden die open is en plek heeft. Veel campings die wel plek hadden, maar ze zaten allemaal dicht…

Uiteindelijk doorgereden naar Nederland waar we in Sluit (Zeeuws-Vlaanderen) op camping De Meidoorn terecht konden (omdat de beheerder ons in Sluis had zien rijden).

 

De nacht in Sluis was de koudste tot nu toe 7ºC in de camper. Gelukkig was het weer de volgende dag stralend en verliep de rit naar huis zonder problemen.

 

Al met al waren we erg tevreden met onze eerste camperervaring samen met onze jonge kinderen. De camper rijdt erg goed en de ruimte is in overdaad aanwezig en goed ingedeeld. Het feit dat de camper compleet is met alles wat je nodig hebt zorgt ervoor dat je zelf niet veel hoeft mee te nemen. Om overbelasting te vermijden hebben we de camper na ophalen gewogen en toen bleek het totaalgewicht 3280 kg te zijn, waardoor we nog net binnen de 3500 kilo bleven met mensen en bagage erin.

Het contact met Peter en Nicolien verliep goed en ondanks het probleem met de snelheidsmeter hebben we toch een prima vakantie gehad.

Het is wel een camper met een aantal kleine aandachtspuntjes, dus enig beleid bij het openen van de deurtjes en koelkast was wel nodig. Van een aantal zaken die wellicht verholpen kunnen worden geven we nog wel een apart lijstje (waardoor wij de mogelijkheid krijgen om de camper deze winter weer helemaal in orde te maken, dank daarvoor, P&N).

 

Wellicht tot ziens,

 

Johan, Jojanneke, Hidde en Nienke
Geleen - oktober 2011


Onze reis heeft 9 dagen geduurd. Met z’n vieren zijn we 9 dagen geleden richting Provence gegaan. De Ardeche was onze eerste overnachting (St Martin). Bijgekomen van de reis zijn we verder gegaan naar St. Remy. Vincent van Gogh heeft hier gewoond en geschilderd. Na 2 dagen zijn we richting Chateau Neuf du Pape getrokken. We hadden geluk dat er nog een campinghouder was die ondanks dat de camping gesloten was ons op zijn terrein heeft laten overnachten. 

De laatste nacht hebben de in de buurt van Orange geslapen. We hebben veel gefietst, lekker gegeten (in de camper ook een aantal keren gekookt) en van de heerlijke wijn genoten. Het weer was mooi, ondanks de Mistral.

Het feit dat we de camper mochten huren heeft een grote meerwaarde gegeven aan onze vakantievreugde.


Hiervoor onze hartelijke dank.


Marjan en Jack
Zevenbergschen Hoek/Groningen - oktober 2011


Vakantie, je kan er niet genoeg van krijgen. Wij de “wielerclub” uit Zevenbergschen Hoek en omstreken gaan zo vaak als mogelijk naar wielerwedstrijden kijken. Dit jaar waren die in Denemarken. Beste manier om daar te komen is natuurlijk met het vliegtuig, maar wij gaan dit jaar met de camper op pad van Peter & Nicolien, onze ex-buren.

Op woensdag 21-09 hebben we de camper opgehaald in hun nieuwe woonplaats en helemaal naar ons believen ingericht. Koffiefilter, wasrek, stoeltjes en tafeltjes (oh nee, 2 stoelen maar met voetenbank – wielrenners hebben speciale voorkeur voor stoelen), drank en een krat eten waar je u tegen zegt.

Donderdagochten begon dan de grote reis via Enschede de grens over en dan in Duitsland gaan stijgen. In de campergids die we zelf hebben meegenomen (wat helemaal niet nodig was) hebben we een overnachtingsplaats gevonden: Am Hafen in Schleswig. Dat is al ver bovenin Duitsland en hier kan je voor € 12 per nacht staan. Je krijgt een sleutel voor de enorm nette wc’s en douches en in het dorpje hebben we ons buikje goed volgegeten. Die Duitsers weten wel wat eten is.

Vrijdag weer op pad, nu het land omringd door water - Denemarken – in. Overal kun je stoppen voor fotomomentjes aan het water. Om in Kopenhagen te komen (het parcours voor het wk lag 20 km hiervandaan) moesten we het water nog over. Dit kan per boot of via een tolbrug. Met euro’s kun je vrijwel overal betalen. Meestal betaal je wel iets meer als je terugrekent, maar een gwk hebben er niet echt gezien. Wel kun je overal gewoon pinnen. Via de organisatie van het WK hebben we een wielren camperplaats in Holte geboekt. Hierbij zaten wc’s en warme (!) douches, dus dat is goed geregeld. Helaas hadden we daar geen stroom, dus moesten we het drie dagen volhouden op de accu en gas. Dat lukte trouwens prima in deze camper. Jammer is dat de deur niet goed open gaan en het sluiten is een crime. Evenals sommige kastdeurtjes; daar kun je echt een projectje van maken.

Zaterdag en zondag: Programma: opstaan, douchen, eitjes bakke en brood eten, wielrennen kijken ’s avonds uit eten en een potje kaarten. Slapen gaat goed. Geluidsisolatie tegen snurken zul je zelf in je oren moeten stoppen, maar de bedjes liggen prima. Het naar de wc gaan snachts was iets minder; hij stinkt; dit komt doordat de klep niet goed sloot, die moet eigenlijk vacuum zuigen, maar dat werkt niet helemaal. Ook het deksel is kapot.

Maandagochtend zijn we de laatsten die vertrekken op het veld. Iedereen was al weg. Mannen en vrouwen moesten in dezelfde wagen douchen. Heeft ook wel iets. Hierna zijn we naar Naerum gereden, vlakbij Holte. Hier was een nette camping met camperplaatsen en een behulpzame eigenaar die ons haarfijn uit wist te leggen hoe we in Kopenhagen konden komen. Met de trein, kaartjes zijn er niet duur en binnen een half uur sta je midden in een mooie stad. De bekende straat met terrasjes, Nyhavn is erg leuk om te zitten. Hier spelen muzikanten en zit je lekker in de zon.

Dinsdag was de buitenland dag. We zaten nu toch vlakbij, dus konden we er gemakkelijk heen. Zweden, here we come. Met de trein vanaf Kopenhagen zit je in een half uur in Malmö, mooie stad, ander taaltje en weer ander geld met andere omrekentarieven. Het oude gedeelte is de moeite waard, maar ook het nieuwe gedeelte waar de architectuur hoogstandjes wegzet en de boutevard een foto waard is. Wat gister trouwens nog een foto waard was, was de foto van de kleine zeemeermin. De vrouw uit het sprookje van Hans Christiaan Andersen kwam als het ware tot leven tussen de japanse fotografen die tevergeefs bij haar in de buurt probeerden te komen met schrammen en blauwe plekken (en een natte broek) tot gevolg. ’s Avonds terug met de trein naar Kopenhagen voor een fijn maar groot avondmaaltje en na een potje kaartenweer naar bed voor de grote reisdag van morgen. We gaan namelijk weer afzakken richting Duitsland en naar Odense, de geboorteplaats van sprookjesschrijver H.C. Andersen.

Gedoucht en wel en klaar in de camper om te vertrekken zien we een nat spoor onder de camper; het stinkt ook een beetje naar diesel. De aardige campingbaas weet ook niet wat er mis is en stelt voor de ANWB te bellen. Er blijkt een slangetje van de leiding lek te zijn, dus komt er iemand van de plaatselijke wegenwacht. Even wachten dus. Anderhalf uur wachten werd verdubbeld en uiteindelijk kwam er een takelwagen! We moesten mee naar een plaatselijk garagebedrijf. Ondertussen enkele keren contact gezocht met P&N maar we kregen geen gehoor. De kosten zouden best hoog kunnen worden ivm de sleepkosten. In het contract staat dat je dan contact moet zoeken (zoek in voorkomende gevallen niet alleen contact met ons maar eveneens met SOS international, die de hulpverlening regelt in geval van pech, gegevens staan eveneens in het contract, P&N ). Eenmaal bij het garagebedrijf blijken ze geen dieselwagens te repareren en werden we can het kastje naar de muur gestuurd. De sleepwagen wilde ons niet verder vervoeren, want daarvoor was geen opdracht gegeven. Uiteindelijk heeft de man van de garage gezorgd dat er een andere sleepwagen kwam om de camper verder te vervoeren naar een ander dorp waar hij wel gemaakt kon worden. Rond een uur of 4 konden we pas verder met onze reis; toen was de dag alweer ver om. Ook toen kregen we pas contact met P&N, die ook erg geschrokken waren. Van Odense kwam niet veel meer, even een rookpauze voor de chauffeur en zijn bijrijder, zodat er een kwartiertje was om het geboortehuis van Andersen op de foto te zetten. De weg werd weer snel vervolgd naar Schleswig, waar we eerder die week al hadden gestaan; dat was goed bevallen. Wederom sloten we af met een goed bord eten en een spelletje.

Donderdagochtend weer brood met ei en opweg naar Osnabrück voor de laatste overnachting. De weg wordt veel gebruikt waardoor we meer dan een uur filegereden hebben. Uiteindelijk zijn we op een camping beland aan de Kronensee. Dat is een meer in Duitsland. Een gezellige Italiaan met echte Napolitaanse pizza en masala (geen idee hoe je het schrijft, maar het was erg lekker, te bestellen voor €25 bij hemzelf) heeft onze avond afgemaakt en na de wandeling terug naar de camping ging onze laatste nacht in.

Vrijdag, de “leste” dagm ofwel de laatste. De vakantie zit er weer op en schrijven in een rijdende camper gaat niet gemakkelijk; dat is wel te merken aan het gekriegel onderaan de meeste pagina’s, die ik nu volgeschreven heb. De laatste stop voor thuiskomst was in het Nederlandse Holten, gewoon bij een AC restaurant. Grappig dat we in Denemarken ook in Holte zaten. Nog even een lekker sinaasappelsapje met een warm kopje tomatensoep (+ballen) voordat de grote schoonmaak gaat beginnen. Want naar de camper moeten er weer een hoop kleren enzo gewassen worden. Morgen brengen we de camper terug en denken we met alle foto’s terug aan een mooie wielervakantie, waar sport, vertier en cultuur samenkwamen en voor iedereen is aan te raden.

P&N, bedankt voor het gebruik van jullie camper. Zo met z’n allen op pad is toch leuker dan in 2 auto’s, een vliegtuig en 3 hotelkamers!


Voor de lezers die nog volgen: een fijne vakantie toegewenst namens de wielerclub.


Wim, Marianne, Jelle, Lenie, Cees en  Djuri
Hellevoetsluis - september 2011


Lieve onbekende medecamperaars,


Vandaag zijn wij vertrokken, samen met de gigantische camper van Peter en Nicolien. Vaak gecampeerd, maar nog nooit met deze luxe. Onze bungalow op wielen. Wat een ruimte en wat een heerlijk sfeer direct al in deze camper. Plan was richting Biaritz, beetje afhankelijk van het weer. In “het grote camperboek” vonden we een plek aan de Loire voor onze eerste overnachting. Daar aangekomen bleek “wij onervaren camperaars” een volle parkeerplaats in de modder. Dat vonden we voor onze eerste nacht niet echt idyllisch en besloten direct voortaan gewoon luxe op campings te staan. Na een prima plek op een camping municipal richting het zuiden.

Gorges du Tarn camping Les Serisiers (tip) drie nachten gebleven. Prachtige natuurcamping aan de Tarn waar je, hoewel koud water, heerlijk kon zwemmen en snorkelen. Grote scholen Barbelen en Forellen en ’s avonds een groot vuur gemaakt langs de rivier. Zeer prettig ontspannen sfeer. Camping om absoluut aan te bevelen! En het gebied is ook geweldig.

Inmiddels na vier nachten helemaal gewend aan de Granduca 67. We slapen heerlijk in de alkoof. Maar 3 keer hoofd gestoten, toen wisten we het. Lekker windje met de ramen open.

En wat rijdt de wagen geweldig.

Met moeite losgerukt van deze mooie plek, want tja, met een camper moet je wel een beetje camperen, natuurlijk.

Op naar de kust, de Middellandse Zee. Langs Perpignan naar het zuiden, de kust afgereden. Een en al kermis, drukte en lelijkheid. In de hoop ergens een mooi plekje bij de zee te vinden toch maar doorgereden totdat we ergens voorbij Rosas de kust aldaar vaarwel hebben gezegd en overnacht op een camping in Spanje tussen Figueres en Le Boulou.

Camping Les Pedres; heer rustig, nette camping, natuurlijk zwembad en niets mis mee voor een nacht. De dorpjes langs de kust werden overigens mooi vanaf la Coullioure. Helaas konden we, het enige nadeel van de camper, echt nergens parkeren.

Eerste durfde we nauwelijks het chemisch toilet te gebruiken. De eerste keer legen was nog een hele onderneming. Fijn dat er zo’n handig karretje bij zit.

Daar het weer slecht was in de rest van Frankrijk, toch terug langs de kust richting Cote d’Azur. Deze kust is echt veel mooier; veel stranden, mooie plaatsen. Hier en daar gestopt, natuurlijk, als echte camperaars. Overnacht in Bormes les Mimosas, camping Camp du Domaine, La Faviere. Prachtige 4sterrencamping, direct aan zee. Wel groot en luxe, maar een unieke plek. Eerste nacht was er geen plaats direct aan zee, maar de volgende dag konden we verhuizen. Wat is dat super met zo’n camper, zo mobiel. Heerlijke plek aan zee, onder bomen, dorpje op loopafstand langs het strand. In het naseizoen vol bejaarden, dus voelden we ons heerlijk thuis! ;-) Ook voor kinderen een mooie camping. Honden welkom. Alleen jammer dat ze overdag niet mogen zwemmen. ’s Morgens om zeven uur je kop uit het raam steken en de zon zien opkomen. Eerst een duik in de zee, lekker warm douchen, ontbijtje en luieren. Prachtige wandeling langs de rotsen, wel een beetje gevaarlijk voor bijna bejaarden.

De plek was zo fijn, dat we (wederom) niet meer weg wilden. Zes nachten gebleven en zeer genoten. Inmiddels na 5 nachten op dit paradijselijke plekje, besloten niet meer te verkassen. Alles is te doen, lopend of met de fiets. Prachtige dorpjes, strandjes, zee. Slecht weer overal, behalve hier. De laatste 3 nachten bijgeboekt; heerlijk. Inmiddels helemaal gewend aan de heerlijke camper. Na 1 week zelfs ontdekt dat er nog twee verlengstukken voor de stoelen aanwezig waren (haha). Het enige wat we misten, waren de eierdopjes; kijken of de die morgen op de kop kunnen tikken in Le Lavendu op de wekelijkse markt.


Marcel en Marian
Prinsenbeek - juli 2011


Hallo Allemaal,


Hier een verslag van onze 2de camperreis. Doordat we vorig jaar ook al met deze fantastische camper op vakantie zijn geweest, waren de duwtjes en trekjes bekend. Ook motorisch is de camper dik in orde: geen helling te steil.

De reis was er een van: zoek de zon.

Het weer in heel Europa was heel wisselvallig en de zomer was ver te zoeken. De reis begon in Duitsland. Nadat we de camper hadden opgehaald zijn we de eerste dag tot aan Mannheim gereden. Mooie camping gevonden aan de Neckar, maar: regen in de avond. De volgende dag snel verder naar Zuid-Duitsland. Mooie camping aan de Chiemsee, maar: regen in de avond.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Oostenrijk. Daar was het een paar dagen goed weer voor een bergwandeling. Van de Ossiacher See voerde de reis via Slovenië naar Kroatië. De Plitvice meren stonden op ons verlanglijstje, maar ook daar: bewolkt en regen. Het gebied is wel prachtig.

Volgens internet scheen de zon in de hoek van Istrië/Venetië. De volgens stop was Umag in Kroatië, maar daar waren zoveel Nederlandse en alleen mega-campings. Na 3 dagen hutje-aan-mutje zijn we doorgereden naar Italië. Lido di Jesolo is een echt Italiaans toeristenoord. Weinig Nederlanders en mooi weer. Dagje Venetië en verder een weekje zon, zee en strand. Het plan was om via Caldonazzo weer naar Oostenrijk te gaan, maar het weer daar gooide roet in het eten. Dan maar naar het Gardameer.

Het is wel te merken dat Istrië,Venetië en de meren populair zijn. De prijzen gaan door het dak. Voor een plaatsje op zo’n megacamping ben je met 2 volwassenen en 3 kinderen zo tussen de 60 en 80 euro per nacht kwijt. Het is dat het weer alleen in die hoek zonnig en droog was, anders had onze reis er iets anders uitgezien.

Voor de terugweg bleek het weer eens hoe handig zo’n grote camper is. Bewolking en regen, maar ook met slapende kinderen is er ruim voldoende ruimte om ’s avonds binnen te zitten. We zijn via Garmisch Partenkirchen (gaaf, die ski-schans) en Alzey weer terug thuis. Verrassing: ook hier regent het!

Afgezien van onze zoektocht naar goed weer, hebben we een geweldige vakantie gehad. Super handig zo’n camper. Binnen een half uur komen en gaan en altijd alles bij de hand. De camper verkeerde (nog steeds) in uitstekende staat en aan alles hebben Peter en Nicolien gedacht. Tot aan een electrische luchtpomp en een wasrek om maar een paar voorbeelden te noemen. Wederom en veel plezier aan de volgende huurders.


Wij zullen deze camper zeker aanbevelen.


Groeten van de fam. Vermunt.
Hellevoetsluis - juli 2011


Wat een geweldige ervaring; een eigen huisje op wielen!

 

Zo hebben we het echt ervaren. Wat kan er veel mee. Wij hadden toch besloten om het onderste bed te laten zakken zodat beide meisjes een eigen bed hadden. Daardoor wel een wat kleinere garage. De douche maakte dat goed, want daar kan een krat boodschappen staan.

 

Als je even stopt onderweg, heb je gelijk alles bij de hand. Erg handig met 2 kleine kinderen. Er wordt onderweg naar je gezwaaid; dat hadden we snel door en deden er graag aan mee.

 

Met wat duwtjes en trekjes bij de ramen, koelkast en deurtjes leerden we ook wel omgaan.

 

Wij hebben er heerlijke dagen mee gehad en wensen iedereen een goede reis er mee.

 

“Het Rollerteam”

 

Lars, Daniëlle, Emma en Sara
 

(De bezochte en aanbevolen campings, camperplaatsen etc staan in het gastenboek in de camper)
Tilburg - oktober 2010


Hallo geachte lezer,


Even een krabbeltje van ons. Ik en mijn man hebben 2 fantastische weken achter ons. Helemaal geweldig, kon niet beter. Wat hebben we gedaan? Een rondreis van 2500 km. Eerst richting Wenen omdat we daar iets naartoe moesten brengen. We deden dit op ons gemak; elke dag om 10.00 uur weg en om 17.00 uur weer stoppen, daar het natuurlijk al wat vroeger donker is., wilde ik dan al ergens staan. Tip: heel handig van de ANWB; het boekje Campings onderweg + routekaart. Zo kun je heel snel en makkelijk leuke campings of camperplaatsen vinden in de buurt waar je dan op dat moment bent. De eerste dagen was het niet zo mooi weer en al wat vroeger koud. Maar geen probleem; de kachel had het zo warm. En echt, de camper vonden ook wij zeer compleet. Omdat ik het gastenboek al gelezen had voordat we vertrokken, had ik dus gelezen dat een koffiezetapparaat ontbrak. We hebben die dus zelf meegenomen, ideaal. Maar verders hebben wij ook niets gemist. Na Wenen zijn we dan dwars door Oostenrijk richting Kempten gegaan waar ik heel graag mijn wens (Neuschwanstein bezoeken) heb vervuld. Toen richting Zwarte Woud, waar mijn vriendin woont. En overal onderweg leuke campings. Het weer zat vanaf Wenen ook mee, dus kon allemaal niet beter. De camper trekt ook goed in de bergen, dus mijn man was ook blij. Ja, wat moet ik nog meer vertellen? Eigelijk niets. Voor herhaling vatbaar; wat we volgend jaar zeker gaan doen.

Bedankt, Peter en Nicolien dat we jullie camper mochten gebruiken.


Groetjes,


Fam. Montanus
Roosendaal - september 2010


Hallo allemaal,


Hierbij een verslag van onze eerste camperreis. Omdat we in het verleden samen een aantal keer met de rugzak rondgetrokken hebben en dus erg van rondreizen houden, zijn we nu met dochter van 15 maanden gevallen voor een vakantie met de camper. Niet gebonden, alles bij de hand, ideaal voor ons.

Dit is de route die we afgelegd hebben: [za 4/9] Camper ophalen en inrichten. [zo 5/9] Roosendaal – Metz, camping Municipal de Metz Plage, 2 nachten. Typische passantencamping aan de rivier Mosel. Ideaal gelegen voor bezoek aan Metz, te voet. Leuk(e) stad(je). [di 7/9] Metz – Fleurie (bij Mâcon), camping La Grappe Fleurie, 1 nacht. Mooie camping tussen de wijnvelden, schattig dorpje ook. Wij hadden helaas veel regen die dag en nacht. [wo 8/9] Fleurie – Avignon, 1 nacht op de camping Bagatelle (Pont d’Avignon was vol helaas). Ideaal gelegen camping; brug over en je zit in het mooie Avignon. Zeker de moeite waard. [do 10/9] Avignin – Port Grimaud, camping Les Prairies de la Mer, 3 nachten. Camping ligt aan een privé strand. Tip: met de fiets naar St. Tropez (8 km). Tip 2: Port Grimaud word je verliefd op. [zo 12/9] Port Grimaud – Agay/St. Raphaël, camping Esterel, 2 nachten. De camping ligt in het Esterel gebergte, je bent redelijk gebonden aan deze camping, wel volop te doen. Tip: het is mogelijk om hier een staanplaats met een eigen badkamer te krijgen. [di 14/9] Agay/St. Raphaël – Bormes les Mimosas, camping de Domaine, 3 nachten. Camping ligt aan het strand op loopafstand van stadje Lavandou (niet heel bijzonder). Tip: Bormes les Mimosas village. [vr 17/9] Bormes les Mimosas – Cassis, camping les Cigales, 2 nachten. Camping ligt op ‘loopafstand’ van Cassis, 15 minuten. Heenweg is leuker dan terugweg, steil omhoog. [zo 19/9] Cassis – St. Remy de Provence, camping Monplaisir, 2 nachten. Hele mooie en nette camping, ook weer op loopafstand van St. Remy. Tip: met de fiets naar Les Baux (10 km). [di 21/9] St. Remy de Provence – Dijon, camping Municipal de Lac, 1 nacht. [wo 22/9] Dijon – Attert (Lux), camping Süd, 1 nacht. Tussenstop omdat vriendlief hier dacht te kunnen MTB-en, maar dat kan dus niet. [do 23/9] Richting huis.

Conclusie: het ideaalbeeld voor wat betreft ‘niet gebonden’ klopt enerzijds helemaal. Je kunt gaan en staan waar je wilt met een camper en in het seizoen waarin we nu zitten hoef je niets vooraf te reserveren. Bevalt het niet, dan ben je zo weer door.

Maar anderzijds ben je juist erg gebonden ter plekke en beperkt in je mobiliteit. Fietsen zijn in onze ogen ook echt een must om zo nu en dan nog iets van de omgeving te kunnen zien. (Maar dan nog is het met een mamafiets met een kleine voorop in een heuvelachtig landschap niet altijd ideaal…)

Voor wat betreft ‘alles bij de hand’: dat klopt. En dat is wel lekker makkelijk.

De camper zelf is ons goed bevallen en rijdt prima. In de krappe straatjes vereist hij met zijn lengs soms wel wat stuurmans- (en vrouws- ;-) kunst, maar dit went snel. Eenmaal ter plekke zit je binnen een kwartier op je stoel met een biertje in de hand naast/voor/achter de camper. De opmerking ‘voetje hier / knietje daar’ is zeker van toepassing met het is ook de jongste niet meer.

Wij hebben een superleuke vakantie achter de rug!


Lieve groetjes,


Familie van Nassau / Machielse
Prinsenbeek - September 2010


Bijna terug van 2 weken campervakantie. De reis voerde van NL naar Luxemburg en vandaar naar Frankrijk. Eerst het meer van Annecy en daarna een paar plaatsen aan de Ardeche. Nu overnachten we bij Nancy om morgen het laatste stukje naar Breda te rijden. Helaas; de vakantie zit erop…

Jammer dat de camper maar twee weken beschikbaar was. We hadden liever drie weken gehad met deze supercamper! Alle ruimte voor vader, moeder en 3 dochters. Ook ontzettend veel bergruimte. We hadden alles meegenomen wat we konden bedenken en nog was er ruimte over.

Slapen in de alkoof is huiselijk en ook onze dochters hebben heerlijk geslapen in het stapelbed. De oudste boven en de jongste 2 onder; elk met het hoofd naar een kant. Ook het rijden met de camper bevalt goed. Geen berg te stijl en geen dal te diep. Moet even wennen aan het tempo op de snelweg, maar ja als je een personenauto gewend bent, is 100 km/h niet snel.

Verder veel lof over het inventaris. Aan werkelijk alles hebben Peter en Nicolien gedacht. Zelfs aan (drop) vakantiegeld. Dank daarvoor! We misten eigenlijk maar 1 ding: een losse buitenlamp om ’s avonds een boekje te lezen. De hebben we onderweg maar gekocht en achtergelaten in de camper voor de volgende reizigers. Verder konden we het zo gek niet bedenken of het was aanwezig.

We hadden snel handigheid in de lades, de opbergvakken en de luifel. Eigenlijk spreekt het voor zich, maar je moet het eerst een keer proberen.

Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad in deze Super Camper! Het is ons uitstekend bevallen en de kinderen vragen al of we volgend jaar weer met de camper op vakantie gaan. Wat ons betreft is het ook zeker voor herhaling vatbaar.

Peter en Nicolien: bedankt voor jullie camper en voor het gebruik van het meer dan complete inventaris. Hij rijdt super en heeft een perfecte staat van onderhoud.

Aan alle volgende gebruikers: veel plezier ervan en een fijne reis!


Groetjes van ons allemaal en waarschijnlijk tot volgend jaar!


Familie Vermunt


PS. Dit is Sophie; achterin is het super lekker. We zijn naar 5 campings geweest. Toen we in Nederland waren, waren we blij dat we thuis waren. Groeten, Sophie!
Rotterdam - juli 2010


Wij zijn bezig met onze laatste camperdagen. We hebben er dan 3 weken opzitten; met twee volwassenen en drie kinderen (5 en 2 jaar en 2.5 maand) op vakantie. Een luxe kampeervakantie in de Eifel, de Moezel en in Luxemburg. De eerste twee weken waren extreem warm. Op onze vertrekdag was het boven de 35°C en nog warmer in de camper. Voor de jongste spruit was dat echt te warm om lang te rijden. Het weer en het zitvlees van onze middelste heeft ervoor gezorgd dat we wat minder ver (geen Noorwegen) hebben gereisd, dan we voorwacht hadden gedacht. (1200 km/ 3 weken).

We hebben op 5 verschillende campings gestaan. Tussendoor telkens kleine afstanden afgelegd. Eenmaal op een camping hebben we zo min mogelijk met de camper gereden (maar met de fiets, voetenwagen of de bus).

 

Al met al hebben we 3 hele fijne weken gehad in de camper. Onze tips staan hieronder:

-         kaartje met reminders voor vertrek is heel handig. Denk jullie wel, Peter en Nicolien (ook de map met info + gidsen + kaarten)

-         plezierig dat het inventaris zo compleet is. Dat scheelt bij het pakken (we hadden eerder dingen dubbel bij ons).

-         als je op campings verblijft is het handig om voordat je je installeert veel boodschappen te doen. Camping op en af is veel gedoe met een camper.

-         Maxi cosi past niet tussen de stoel het tafeltje achterin (wanneer er ook autostoeltjes meegaan). Reizen met drie kinderen waarvan één in Maxi-Cosi vraagt wat improvisatie.

-         De kastdeurtjes, luifel en ramen vragen om wat proberen. Wees gerust, je wordt er snel genoeg handig in. (Knietje hier, voetje daar).

-         Aparte camperplekken op campings zijn niet zo leuk als je langer wilt blijven. (Goed opletten bij campingkeuze).

-         We hebben dankbaar gebruikgemaakt van de aanwezige campinggids en onze nauwelijks gebruikte, maar zeer recente campergids aan de inboedel toegevoegd. Hopelijk maakt hij nog mooie reizen mee!

Een mooie artist impression werd door de kinderen achtergelaten in het gastenboek; deze is echter alleen voor de huurders te bezichtigen.


Fam. de Jong
Rijssen - mei 2010

Met deze camper op vakantie geweest naar Wit-Rusland om pleegkinderen in het Tsjernobyl gebied te bezoeken. Een hele reis… Duitsland, Polen…. Etc. We waren met 7 personen en dit wilde prima. De camper is ons reuze goed bevallen. Voor alle anderen die nog met de camper weggaan: veel plezier. 


Fam de Bruin

Wassenaar - 2019


Beste Peter en Nicolien,


allereerst hartelijk dank dat wij gebruik hebben kunnen maken van jullie camper. Hoewel onze vader-dochter trip ietwat onstuimig verliep, was de camper een 'ray of sunlight'. ;-)

Ons eerst doel was het Drielandenpunt. Helaas niet op de eerste dag gehaald maar wel erg dichtbij gekomen. Als onervaren camperaars kwamen wij rond middernacht in het meest zuidelijke puntje van Limburg aan - meteen wildkamperen. . Na 2 auto's te hebben zie stoppen en na 5 minuten weer weg zien rijden, toen maar een ander plekje opgezocht. Gelukkig maar, want wij werden met een prachtig panorama uitzicht wakker. Het drielandenpunt werd in alle vroegte bezocht en de 3 landen werden met de auto bezocht.

Waar de vader in Duitsland excelleerde, kon de dochter het voortouw nemen in Wallonië. Na de geplande pit-stop (en nieuwe vrienden te hebben gemaakt) gingen we de Belgische Ardennen verkennen. Waar wij ter land de camper het harde werk lieten dien, voelden we er meer voor om de bossen op alternatieve wijze te doorkruisen - Kayak!

Een goede upperbody workout, twee onvrijwillige zwempartijen en 10 km woud vanuit vissenvaart zijn wij moe maa voldaan naar huis gegaan.

We hebben genoten, bedankt!


Liefs, Roland en Christine (Sunlight A70)
Poederoijen - 2019


Naast een populair vakantiemiddel is een camper ook een ideale noodopvang. 2019 staat voor ons in het teken van de verbouwing van onze nieuwe woning in Poederoijen. Wat is er dan handiger dan een camper voor de deur die we kunnen gebruiken om tijdelijk in te slapen. U zult voor 2019 dan ook beperkte reviews terugvinden.

Hartelijke groet,


Nicolien, Peter en kinderen (Sunlight A70)
Gorinchem, juni 2018


Voor de eerste keer op vakantie met een camper! In het begin was het best even spannend. Maar na een oefenrondje met Peter en de eerste rit richting de Belgische Ardennen ging het helemaal prima.

We hebben genoten van de camper en de complete uitrusting. In Zuid-Duitsland hebben we op prachtige plekken gestaan en veel gezien.

Wat ons betreft was die het eerste, maar zeker niet het laatste camperavontuur.

Hartelijk dank voor de goede servie en wellicht tot een volgende keer.


Hartelijke groet,


Chris en Jorien (Sunlight A70)
Hilversum, november 2016


Hallo lezer,


Wat is leuk? Voor de 3e keer met de camper van Peter en Nicolien op vakantie gaan, jáá!

Wat is daar dan leuk aan? Gewoon gaan waarheen je wilt en toch huiskamergevoel hebben, waar je ook bent!

Is dat belangrijk? Ja, 2 maanden van huis weg is best lang. Dus wil je goed slapen, je eigen potje kunnen koken, bergruimte hebben en comfort!

En verder niets? Jawel, je fietsen mee kunnen nemen, kunnen douchen in je privé-badkamer, je veilig voelen en goed kunnen toeren!

Toeren?? Ohh, de camper rijdt zo prima, stabiel en je zit lekker hoog. Goed in de vering en geen gerommel in de woonkamer.

Dus??? Wij..... hebben zó genoten! We voelden ons blij alsof de wereld van ons was. Op 25 vrije plaatsen in de natuur of aan zee of in een stadje of in een park of in een villawijk hebben wij gestaan.

Ja, Ja, waar dan allemaal? Chalons en Champagne, St. Flour, Cadaques, Palafrugell, Platje d'Arno, Castelldefels, Sitges, Salou, Peniscola, Oropesa, Castellon, Valencia, Gandia, Olivia, Calpe, Altea, en toen een camping in Benidorm, Daar is het zó enorm druk, niet te doen.

En toen weer terug: Calpe, Moiraira, Denia, Castellon, Cambrils, Platje d'Arno, Pezenas, St. Pourcain, Troyes.

En nu? Weer héérlijk thuis. Alles goed gegaan! Veel zon gehad, dat was heerlijk; gezwommen en... ons verwonderd hoe mooi en anders de wereld is, maar óók blij met ons eigen Nederland.


Bedankt, Nicolien en Peter. Jullie camper is Tóp!!!


Jan en Sarien (Knaus Sun Traveller)
Rotterdam, september 2016


Beste Peter en Nicolien,


Vanaf het moment dat we de camper zagen hebben we een jaar moeten wachten om ermee op vakantie te kunnen gaan. Vrijdag 2 september is hij opgehaald en voor de deur neergezet. We dachten dat hij kleiner was. Zaterdags zijn we hem gaan inladen met boodschappen en kleding.

De eerste nacht in de camper, dat was al spannend. Zondags vertrokken naar de Hoge Veluwe. Daarvandaan alleen maar mooie wegen met campings en een camperplaats zonder stroom (dat heeft toch wel iets, net zigeuners). Maar altijd je huis op wielen bij je qua eten en drinken. Even wennen omdat het kleiner is. 

Via de Alpen tot aan Spanje gereden. Een keer regen gehad bij het Comomeer. Het dorpje in Spanje l'Estartit is heel gezellig. Het Piratenfestival is een afsluiting van het toeristenseizoen. Het duurt drie dagen en begon met vuurwerk. Iedereen deed eraan mee en zette piratententen neer. Zelfs gingen de mensen verkleed.

Van Spanje terug door de Pyreneeën weer naar Frankrijk en daar het plaatsje Oradour sur Glane aangedaan. Een oorlogsmonument uit 1941. Was erg indrukwekkend en je wordt er stil van. Daarna via Normandië naar Nederland.

Tijdens onze reis hebben we elf landen aangedaan te weten: Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, Andorra en de stadstaat Monaco. We hebben enorm genoten van jullie rijdende huisje.

Dank jullie wel.


Maarten en Monic (Knaus Sun Traveller)
Leerdam en Vianen, juli 2016


Vanmiddag hebben we de camper opgehaald en na een goede uitgebreide uitleg zijn we richting huis gereden om alle spullen in te pakken. Om 16:30 uur kon ons avontuur beginnen!

Met zijn 6-en: 4 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 9 jaar oud. Ons 1e camperavontuur. Na wat file kwamen we rond 21.45 uur aan bij de 1e camping op de grens van Duitsland en Luxemburg. met daartussenin de rivier de Sauer. Camping Echternacherbrück, simpele camping, maar prima vertoeven. Speeltuinen voor de kinderen, leuk zwembad, trampolines etc. 3 nachten zijn we daar gebleven. 

18-07: Toen dwars door Duitsland gereden. Van 10.00 uur tot 21.30 uur waren vooral de kinderen het wel zat en zijn we net na München bij camping Kaiser in Bad Feilnbach gestopt. Mooie camping, lekker rustig en erg mooie natuur. Wel een erg klein zwembad. We hadden een super mooi uitzicht op de bergen. 2 Nachten zijn we hier gebleven voor we weer zijn verder gereden. 

20-07: Vandaag al rond 8.30 uur vertrokken, door Oostenrijk gereden, wat een prachtige omgeving. We keken onze ogen uit! Onderweg in de camper heel wat mooie plaatjes geschoten. Tegen 15.00 uur waren we in Slovenië. bij camping Ljubliana, een 4 sterrencamping met een flink zwembad erbij. Helaas moest je dit apart betalen en wel €7,00 per volwassene en €5,00 per kind. Een fors bedrag vonden we; vooral toen we de rekening zagen van maar 2 nachten. De duurste tot nu toe en de 4 sterren zag je er zeker niet vanaf. Niet voor het herhaling vatbaar. 

22-07: Vrijdag na een ontbijt in het restaurant (wat overigens wel goed was) zijn we rond 8.30 uur vertrokken naar ons hoofddoel Kroatië. Om 13.00 uur kwamen we al aan bij de KRK camping. In 1 woord: geweldig. Super luxe en mooi! Een eigen strand, helaas wel met  flinke kiezels, waar je zonder schoenen niet de zee in kon. 3 Zwembaden met voor de kleintjes leuke glijbanen; alles is er op de camping: restaurant, winkels, schone en luxe douches, Miele wasmachines etc. Eerde in het boek kwamen we een verhaal tegen van een andere campergebruiker die deze camping niks vond. Het is onlangs gerenoveerd en dat is zeker ten goede gekomen. We hadden een mooie plek onder de bomen met flink wat schaduw. Hier konden we ons zeker een week vermaken. Dat is ook wat je minimaal hier af moet nemen; korter kan niet volgens het Engels van mijn schoonvader ;-). Met onze gekochte snorkels hebben we mooie schelpen gevonden, heerlijk pizza gegeten in het restaurant. Genoten van het warme weer, nieuwe dieren gezien (nooit zulke hommels gezien) en salamanders. In Slovenië al opgeschrikt door een enorm soort tor (vliegend hert). Wel zeker tot 10 cm groot brrr! Zwembad heeft een panorama uitzicht; prachtig zoals je over de zee uitkijkt. Op het park staan mooie olijfbomen, dadelbomen, Aloë Vera en allerlei kruiden als Salie en Rosemarijn die behoorlijke geuren afgeven. Je kan er ook een huisje huren die er prachtig uitzien met een ruim en mooi terras. Vanaf de camping kan je binnendoor via een paadje met wat geklauter naar het stadje lopen. Duurt ongeveer 3 kwartier lopen in een prachtige omgeving met wat schaduwplekken van het bos. Hier vindt je een prachtige kathedraal en mooie straatjes met winkels. We hebben een heerlijke week gehad, jammer dat we morgen (vrijdag 28 juli) weer verder trekken naar Italië. 

29-07: Vanmorgen rond 7.30 uur vertrokken. Door Slovenië heen naar Italië. Om kwart voor 12 aangekomen bij camping Sabbiadoro in Lignano. Een camping geheel tussen de bomen, dus veel schaduw. De camping bestaat uit 2 delen die gescheiden worden door een weg. Erg smalle paadjes om met een camper doorheen te rijden op zoek naar een plekje die we zelf uit mochten kiezen. Dat was lastig aangezien bijna alle lege plekken gereserveerd waren. Omdat we zondagochtend alweer vroeg zouden vertrekken, konden we op een gereserveerde plek staan. De hele dag hoor je een gezang (van wat we denken) krekels die in de bomen zitten. Tussen 13.00-15.00 uur is alles dicht incl het zwembad, Er is een grote supermarkt aanwezig en een pizzaria. Zo luxe als in Kroatië zullen we niet meer meemaken, maar ook hier is het prima te doen. Op 250m lopen zit het strand. Je zit wel hutje mutje op elkaar en tussen de Italianen die niet zo nauw kijken. 2 nachten was genoeg. 

31-07: Vanmorgen vertrokken naar Duitsland; langzaamaan beginnen we aan onze terugreis. Tegen 14.30 uur aangekomen bij strandcamping Waging am See. Een camping waar we eigenlijk op de heenweg naartoe wilden gaan, maar toen net niet lukte. Hele grote camping met redelijke flinke staanplaatsen. We dachten dat het luxe sanitair nergens beter kon zijn dan in Kroatië, maar dit overtrof het. Enorm grote douches en mooie toiletruimtes. Het ligt aan een groot meer waar je kan zwemmen. Helaas was het weer wat minder en kwamen we al met regen aan. het ging steeds harder regenen. Op het moment dat opa 1 stok iets liet zakken om het water eraf te laten lopen, duwde onze oudste dochter met een bezem het water omhoog waardoor opa de volle laag over zich heen kreeg. :-). Een funniest home video momentje! Er is een enorm groot sportpark waar je van alles kunt doen en huren. Echt een super gave camping! Jammer dat we na 2 nachten weer door moeten. 

02-08: Vanmorgen tegen 8.00 uur vertrokken. Tegen half 3 kwamen we aan op campingpark Bad Liebenzell vlakbij Stuttgart. Een kleine, wat oudere camping die eigenlijk helemaal vol zat, maar we konden voor 1 nacht op een noodplek staan; dat was prima. Alles was aanwezig: restaurant, zwembad, speeltuin, Lidl om de hoek. Maar niet echt bijzonder.

03-08: Vanmorgen weer vertrokken naar de laatste camping van onze reis. In Saarburg bij Landal Warsberg was helaas geen plek. Had een enorm mooi uitzicht met een kabelbaan helemaal naar beneden. Helaas moesten we verder trekken naar een camping 6 km verder. Een heel kleine ecocamping had nog plek voor 1 nacht. Er was niet veel aanwezig; zelfs geen winkel en geen zwembad. Morgen gaan we weer naar huis en zit de vakantie erop. 

We hebben enorm genoten en het is zeker niet tegengevallen, het reizen. Wat we wel nadelig vonden was toen het slecht weer was, dat je niet met 6 personen binnen kan zitten. 4 Personen kunnen op de banken aan de tafel zitten en 1 in de bijrijdersstoel die je kan draaien. Voor de 6e persoon was er alleen plek op het trapje om te zitten. Een stoel van buiten paste niet. 

Bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie camper. Het heeft ons een nieuwe ervaring en een goede vakantie opgeleverd. 


Met vriendelijke groet,


Fam. Verhoeks uit Leerdam en Vianen (Knaus Sun Traveller)
Delfzijl, juni 2016


Een vakantie met ups en downs...


We vertrokken met het idee lekker in Italië de zon op te zoeken. Onderweg naar het zuiden veel regen gehad. In Italië aangekomen begon het wel mooi, maar ook snel was het daar minder stabiel. Mooi weer en regen / onweer wisselen elkaar af. Tripje San Marino strandde al na 200m, zo ontzettend slecht weer!

Jammer, San Marino had me heel mooi geleken (misschien een volgende keer). Uiteindelijk vanaf Ancona de oostkust van Italië naar boven gedaan.

Tips: Marina de Ravenna, Riccione, Rimini. En zeker aanrader voor een citytrip: Florence. Wat een mooie stad.

De laatste dagen in Bloemendaal nog wat zon gepakt(!).

De camper is supercompleet en de handleiding is ongelovelijk compleet! Complimenten.


Groet,


Wim en Margriet. (Knaus Sun Traveller)
Warnsveld, april 2016


Hallo Peter en Nicolien


We zijn nu in Dresden, het is half 7 in de ochtend en de rest van het “gezin” slaapt nog heerlijk! Onze laatste overnachting zit erop en vannacht slapen we weer in ons eigen bed. Het was zonder meer een heel bijzonder en vooral erg indrukwekkende week!

We hebben Auschwitz en Auschwitz-Birkenau bezocht en in Krakau Schindler’s fabriek, dat nu dienst doet als museum.

Alle indrukken, vooral van Auschwitz, waren meer dan overweldigend. We waren er stil van! Natuurlijk weet je (net als iedereen) heel veel over de oorlog, de massvernietigingskampen en de horror scenario’s, die zich daar hebben afgespeeld. Maar om het dan te zien, te kunnen aanraken, om zwart op wit te lezen wat zich voor gruwelijks in iedere barak heeft afgespeeld, dat is toch even iets anders.

We konden er niet met droge ogen aan voorbijgaan. Vooral de etalage waar alle kinderkleertjes en schoentjes stonden uitgestald! Vre-se-lijk!

Al die arme mensen, de kindjes, waarvoor een hele muur is gereserveerd met hun namen en foto’s; het is niet te bevatten.

Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat ze iedereen die daar gestorven is, weer een gezicht en een naam hebben gegeven; er hangen daar zo onvoorstelbaar veel foto’s.

De “ontvangsthal” was nog geheel zoals het toen was. Eerst een hal waar de stakkers zich moesten uitkleden, de volgende hal waren de ijskoude douches, daarna een hal om “uit te lekken/ op te drogen (handdoeken waren er niet), dan naar de ruimte waar alle lichaamshaar werd afgeschoren, daarna kreeg men een nummer i.p.v. een naam getatoeerd en een gestreept bajespak aan.

Later in de oorlog werden ze na het uitkleden en scheren vaak naakt naar de gaskamer gedreven...


We werden akelig van het zien van de verbrandingsovens...


Er waren veel busreizen met m.n. heel veel kinderen die van school uit Auschwitz bezoeken. Dat is goed, dat het zo levend wordt gehouden. Zoiets mag ook immers nooit vergeten worden!


Het was een fijne “goede” week. Al met al ook veel gelachen, spelletjes gedaan met een heerlijk wijntje erbij en bijna iedere dag ergens uit eten want ook dat is in Polen niet duur.

Nog een tip voor de eventuele Auschwitz bezoekers: ga lekker in je eigen tempo alles bekijken en niet met een gids. De groepen zijn best groot; je krijgt de helft niet mee en alle informatie staat overal heel duidelijk aangegeven en uitgelegd. Wij hebben ongeveer 3 uur in elk kamp rondgelopen.


Nu weer thuis! Dank jullie voor het “uitlijnen” van de prachtige comfortabele camper. We gaan dit beslist vaker doen!


Lieve groet,


Corrie en Tinus, Bertus en Inge (Knaus Sun Traveller)
Berken en Rodenrijs - oktober 2015


Na een lange voorbereiding konden we met de herfstvakantie eindelijk vertrekken. Omdat het maar een week was hebben we gekozen voor een toer de Hollande. 

Onze kinderen (15/12/6 jaar) hadden diverse lokaties uitgezocht om te bezoeken. Van Zuid-Limburg (Valkenburg/Amerikaanse begraafplaats) naar Hunnebedden, de prachtige kleuren van de herfstbossen op de Veluwe, de Friese meren met het Kameleondorp. via de Afsluitdijk naar Volendam. Dus met recht rondje van Nederland. 


In Limburg bezochten we een boerencamping. Helaas was het veld te drassig zodat we na een nachtje door de trekker van de boer losgetrokken moesten worden. Dit was de eerste dag al een belevenis op zich. Daarna nog diverse camperplaatsen en campings bezocht. 

Met z'n zessen is het goed toeven in deze camper; helaas konden wij niet van het buitenleven genieten, maar toch hebben wij genoten van deze vakantie en was onze eerste kennismaking met het camperen erg leuk. 


René, Ingrid, Andrea, Denise, Joffrey. (Knaus Sun Traveller)